Задържаха Петър Кърджилов заради конфликт с пенсионерка на Орлов мост (допълнена)

Кадър: Нова тв

Конфликт между възрастна жена и протестиращи на Орлов мост в София завърши с ареста на Петър Кърджилов – пиар на бившата кметица на район „Младост“ Десислава Иванчева.

Инцидентът бе излъчен на живо в ефира на Нова тв и bTV.

Възрастната жена с патерица се появи при протестиращите, за да обясни, че е от провинцията, не разбира какво се случва и смята блокадата за нелегитимна. В този момент се приближи и Петър Кърджилов, който ѝ изкрещя „Марш“ и „Мърла“. Той я  заля с чаша вода, в отговор жената го удари с патерицата си, а той започна да я дърпа.

Тогава се намесиха полицаи, Кърджилов бе арестуван и крещейки „Помощ!“, беше отведен с бус.

След инцидента жената посочи, че това са лицата на протеста. Протестиращ пък заяви, че случилото се е провокация.

Хора от протеста разказаха, че възрастната жена цял час обикаляла Орлов мост, псувала демонсттрантите, размахвала бастуна и ги замеряла с него. Това е предизвикало по-острата реакция на Кърджилов.

„Госпожата ни псува и ни замеря с бастун. Не съм употребил алкохол. Боли ме! Няма причина за ареста. Документите ми са в палатката, искат да ме отведат без документи“, каза Кърджилов преди да бъде откаран от полицията.

Кърджилов, както и възрастната жена са отведени в Първо РУП за изясняване на ситуацията, стана ясно по време на брифинг в СДВР.

Видео гледайте ТУК.

1 Коментар

  1. Банда платени простаци, зависими и корумпирани, защото заплащането на услугата „протестър“ също е корупция/ Започва да действа максимата- който плаща масрафа – той поръчва музиката“.Протестът е мутрински, от наркомани , алкохолици , мошеници, биячи и футболни запалянковци и прочее смрад.Никакви борци не са за права и свободи.За сто лева дневни- ще висят до нова година -дозата за деня е осигурена,да бият инакомислещи и да спират работещите хора да им изкарват на същите тези пенсиите.Колкото повече лежите по кръстовищата , толкова по- малка е вероятността да ви припознае народа, а иначе това се нарича Обикновен фашизъм- малцинството търси надмощие над мнозинството с терор и провокации- който е гледал филми за зараждането на фашизма в Германия е видял , как хората са се криели в домовете си от уличните убийци.Нямате поддръжници , въпреки нагласените Галъп – проценти.Тази възрастна жена е жив пример за статистика.

Коментарите са ограничени.