Осъдиха Румен Овчаров на 2 г. лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок

Румен Овчаров. Кадър от бТВ

Специализираната прокуратура постигна осъдителна присъда на бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, предаде БГНЕС.

Специализираният наказателен съд наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 2 години с 3-годишен изпитателен срок на бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.

Той бе признат за виновен за умишлена безстопанственост за това, че в качеството си на висш държавен служител и принципал на “Мини Бобов дол” ЕАД нарушил задълженията си и умишлено не упражнил контрол върху дейността на изпълнителния директор на мината Пламен Стефанов. С договор за наем били прехвърлени изключителните права за добив на въглища на частната фирма „Ораново“ ЕООД. От това са настъпили вреди за държавата в особено големи размери – 16 556 344,68 лева

Съдът уважи предявения към Овчаров граждански иск в размер на 16 556 344,68 лева. Постанови и лишаването му от правото да заема държавна и обществена длъжност за срок от 3 години.

Двегодишна условна присъда за умишлена безстопанственост Специализираният наказателен съд наложи и на бившия изпълнителен директор на “Мини Бобов дол” ЕАД Пламен Стефанов. От действията му са настъпили щети за предприятието в особено големи размери – 22 775 574,35 лева. Съдът уважи гражданския иск в този размер,

Съдебният състав мотивира налагането на условни наказания на подсъдимите с чистото им съдебно минало и отдалечеността във времето на извършените от тях престъпления.

1 Коментар

  1. Правилно и крайно време беше!!!Колко години чакаме някой да каже,какво имаше в касата на Вальо Топлото в плик с Р.Овч.???????Така и не дочакахме.Но рано или късно всичко ще си дойде на мястото.Прононсиран манипулатор-милионер,като Р.Овч.ще бъде осветен.Друг е въпроса,че делата ще се точат с години и той нищо няма да плати на държавата…Остава му да дърпа конците на приватизаторката Нинова и да се надява да му се размине.Тя му е задължена и ще го брани до откат.Сигурно ще поиска и конгреса да го защити…..Но това няма,как да стане защото в БСП не го дишат масово!!!Може пък Илиана Йотова да му помогне…..

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.