Евелина Славкова: Слави Трифонов тихо печели, ГЕРБ няма как да не губи позиции

Евелина Славкова Снимка: Мария Христова, БНР

„Ситуацията ще завърши с изборите. Протестите ще се опитат да удържат максимално, за да покажат своята мощ. Нямаме заявка от страна на ГЕРБ, че ще подадат оставка, по-скоро виждаме втвърдяване и нов образ на Бойко Борисов, опит да се задържи властта до предстоящите избори“. Това каза пред БНР Евелина Славкова от изследователски център „Тренд“.

Тя подчерта радикализирането на протестите и в страната с блокиране на важни точки.

„Прогнозите са трудни, но има такива за появяване и на социални искания, тоест, друг тип протестиращи да се присъединят към протеста. Тогава може да се влезе в ситуация на подаване на оставка“.

Според Славкова има силно политизиране на ситуацията.

„Бабата с бастуна и отношението на хората към случая е тревожна симптоматика на изключително поляризирано общество, което може да доведе до по-тежки ситуации. Обществото е изключително разделено“.

Евелина Славкова подчерта, че изборите ще доведат до нормализиране на ситуацията. По думите ѝ най-вероятно следващият парламент ще бъде фрагментиран.

„От „Демократична България“ биха спечели място в Народното събрание. Слави Трифонов тихо печели. ГЕРБ няма как да не губят позиции, но те държат местната власт“, коментира Славкова.

2 Comments

  1. Слави Трифонов нищо не печели.Него тихо го налагат , преди да са го показали, опитват почвата.Кукловодите знаят , че го харесват ниско образовани , лумпени , наркомани , тинейджъри и …стари комунисти , които харесват всички , които говорят срещу Бойко, даже и наемни убийци ще харесат – стига да мразят Бойко.Със Слави залагат на светкавичен ефект- да блесне за 1 месец , в подходящо време , когато нродът е заблуден , успан ,за да обере периферията , да разводнят парламента с нищоправещи партийки, както с президента- толкова няма кого да избереш , че си избираш онова , което не си виждал във властта.Слави е никой – факта , че беше много години на екран не е показател за рейтинг, той беше поставен с кауза – да опростачи младите , да направи простащината норма. Че на кого му трябват умни хора , трябват малоумници , които като овце вървят след един овен – каквото им каже- правят. Ето дойде тяхното време , да гласуват, пораснаха , но тъпотията и чалгата в душите им е издълбана. Такъв проект е Слави- тип светулка.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.