Ново луксозно издание на „Пинокио“ за най-малките читатели

КК „Труд” предлага на най-малките си читатели цветно и луксозно издание на любимата книга „Пинокио“ в поредицата „Жива вода“. Илюстрациите са на Матея Аркова.

„Пинокио” е едно от най-прочутите произведения в историята на детската литература. Интересно е, че тази книжка е едно от най-превежданите произведения за всички времена по цял свят. Преведена е на над 90 езика.

Името на бележития герой идва от италианската дума pino, която означава бор, дървено трупче, от което Джепето създава Пинокио.

Авторът на романа – Карло Клоди – не замисля творбата си като роман за деца. Първоначално краят e алегоричен и разказът за човечето направено от дърво не завършва щастливо.

Пинокио умира мъчително, заради многото грешки, които е направил. Но по молба на редактора, Колоди добавя главите от 16 до 36, в които Синята фея превръща дървеното човече в истинско момче. Така първоначалната идея на автора се променя и в крайна сметка “Пинокио” става роман за деца.

Самата творба е изпълнена с множество алегории и има образователен характер – носът на Пинокио пораства с всяка негова лъжа.

Непослушното дървено момче ще ви покаже как човек може да бъде лош, мързелив и наивен, но и как може да се промени и да стане добър, стига да пожелае.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.