Христо Иванов: Пак са преградили пътя до плажа на Росенец

Близо месец след акцията на Росенец със съжаление научихме, че отново е преграден пътят до плажа, обяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов пред журналисти в Бургас.

Заедно с общинския съветник Димитър Найденов Иванов отново ще отиде на Росенец днес, за да провери на какво основание е преграден пътят.

Демократична България ще започне кампания по набиране на средства за пилон със знамето, което да бъде издигнато на Росенец, стана ясно още от изказването му.

Казусът с актуването на плажа като държавна собственост е прехвърлен от МРРБ към Министерството на туризма, обяви още Иванов. „Министерството (МРРБ – б.р.) се е изненадало, че има такъв плаж и счита, че това е новообразуван плаж. Препратило е казуса към Министерството на туризма, а то не е могло да стигне също заради тази ограда, доколкото разбираме от медиите. Така че и на тях сега ще им свършим работата, за да се издаде най-накрая този акт за държавна собственост“, коментира още той. Пуснат е и сигнал до кмета за изземване на пътя, който е общинска собственост.

Това е лятната столица на беззаконието в България, обяви малко по-късно от Росенец Иванов.

Той коментира, че по съобщения в медиите вчера металната ограда на снимката по-горе е преграждала изцяло пътя, а днес, след обявяването на идването му, тя е премахната наполовина. Това, според Иванов, означава, че гражданският натиск дава резултат.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.