Астрофизикът, изгонен от конференцията на ГЕРБ: Не псувах, цитирах премиера

Нестор Арсенов Снимка: OFFNews

Словото на Бойко Борисов на конференцията на ГЕРБ беше прекъсната от млад мъж, който извика: „Браво Бойко, набий го на простите кърджалийски п**ки“. Той извика още няколко подобни фрази, след което бе изведен от здрави мъже с маски на лицата. Командваше ги пиарът на ГЕРБ Никола Николов, съобщи OFFNews.

Докато го извеждаха насила към централния вход на Техпарка към „Цариградско шосе“, се видя как той падна. Журналистите, които бяха оградени с полицейски ленти не бях допуснати да заснемат отблизо какво точно се случи.

След края на конгреса мъжът бе охраняван от полицията.
Оказа се, че това е Нестор Арсенов, завършил астрофизика в Мюнхен, а сега се готви за докторантура. По думите му не е псувал, а само е цитирал думи на премиера (от изтеклите телефонни разговори) и не разбира защо симпатизантите на ГЕРБ са реагирали така.

Арсенов разказа, че бил ударен в корема с крак и влачен за косата, но след като се е намесила полицията всичко се е успокоило. Изчакваше да бъде прегледан от лекар, тъй като имал болки в коремната област. След това се присъедини към протестиращите с колелото си, като явно бе пуснат.