Никола Николов: Провокаторите са пратени да окървавят конференцията, за да не се чуят думите на Борисов

Никола Николов

Нали не си представяте, че си плащаме да бият журналисти и наши хора, попита шефът на пресцентъра на ГЕРБ

ГЕРБ няма нищо общо с „яките момчета“, които вчера биеха и протестиращи, и журналисти. Това стана ясно от думите на пиара на партията Никола Николов, който даде интервю за бТВ, публикувано на фейсбук профила му.

По думите му това са провокатори, пратени там с цел да окървавят така конференцията на управляващата партия, че да не се говори за казаното от лидера й Бойко Борисов.

ГЕРБ провеждали собствено разследване и установили, че макар и да бяха вчера с маски, същите лица участвали и в антиправителствнеите демонстрации пред Министерския съвет. Партията подготвяла две жалби, които ще внесе, по думите на Николов, утре в полицията – една колективна и една от името на пиарката на земеделското министерство Ася Таскова, която вчера се оплака пред камери, че е била бита от същите хора, които посегнаха и на протестиращи срешу правителството, и на журналисти.

Кадри от въпросните посегателства имало, но от ГЕРБ сега ги били преглеждали, защото били много и нямало да ги разпространят публично на този етап.

Защо от ГЕРБ не са подали сигнала още вчера, както направи журналистът Полина Паунова, на която същите „яки момчета“ посегнаха вчера, като това бе заснето? – Отговорът на Николов бе: защото след края на мероприятието били заети с освобождаването на терена и изпращането на гостите на конференцията.

Както се вижда на снимките и кадрите от събитията вчера, Николов лично предава в ръцете на яките момчета младежа, който скандидаше около сцената докато Борисов държеше реч. Този младеж бе бит от същите тези момчета. Ето какво разказа пиарът на ГЕРБ за случилото се, според него – не знаел в чий ръце предава протестиращия, мислел че е на охраната.

Николов бил пред сцената и се занимавал с организацията на медийното излъчване, когато младежът (Нестор Арсенов) започнал да скандира. След като в продължение на около 30 секунди никой не се намесил, Николов му направил забележка. Даже не еднократно. „Хванах го под ръката. Човекът не е дърпаше, очакваше очевидно да го изведем. Нашата цел беше да го изведем извън периметъра на нашето събитие“, заяви Николов.

„Когато отивам натам и водя човека, един човек дойде насам и аз го пускам и се връщам. Защо го водя там? Защото по предварителната уговорка там трябваше да има охранители на „Боду“ СОД“, разказва пиарът на ГЕРБ.

От Клуб  Зет обаче отбелязват, че този момент от разказа на Николов е любопитен заради това, че от охранителната фирма твърдят, че техните охранители трябва да са били с жълти жилетки. На събитието имаше от тях, но нито един не се намесил при този случай.

От медията отбелязват още, че човекът, на когото Николов предава скандиращия младеж е с бадж „ГЕРБ“ и в компанията на „момчето в черно“, което по-рано нападна Паунова, а после участва и в боя около сцената.

„Мога да се закълна, че не го познавам. Това нещо се случва за някакви секунди“, заяви Николов.

Как може да имат лепенка „ГЕРБ“ яките момчета ли? Пиарът на ГЕРБ обяснява:

Сутринта имаше млади здрави момчета, една група от около 30 човека тръгва и пресича бариерата. Съборили са масата и палатката на ГЕРБ. Там са били баджовете. „Допускам че са взели баджовете“.

Факт, сутринта наистина имаше малолетни, представящи се за фенове на Борисов, които обаче не бяха възпрени да влязат на събитието.

„Нали не си представяте, че си плащаме да бият журналисти и наши хора!“, обобщи Николов.

„Не допускам грешки в организацията на събитието. Целта беше събитието да бъде провокирано, да има агресия, да има бой, да има кръв, за да може да не се говори за речта на г-н Борисов. Целта на цялото активно мероприятие беше да стане бой, конференция да няма, а да има бити хора, окървавени глави,“ коментира Никола Николов.

Факта, че на фона на антиправителствни протести от ГЕРБ решават да свикат мащабно мероприятие в София, Николов отрече да е провокация. „Но какво очаквате – най-голямата партия (…), да се затворим, да си мълчим, да избягаме, да се скрием. Провокаторите целят на всяка цена навсякъде да компрометират ГЕРБ“.

3 Comments

  1. Всичката ви работа е една такава тиквена. Като на бавноразвиващи се пубери. И Шехерезада да спре да суфлира, че адски дразни.

    • Не е възможно всички комплексари да изглеждат,като теб.Злобата ще те убие,рано или късно!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.