2,5 млн. похарчени за спортна зала в Мездра, стигнала до кота нула

Милиони похарчени за спортна зала, чието изграждане и стигнало до кота нула, съобщи bTV.

Строителният обект се намира в Мездра, а по-нататъшното му финансиране е под въпрос.

Изграждането на спортна зала в града започва преди тринайсет години. Планирано е като модерно съоръжение за шестнайсет вида спорт и е със срок на завършване през 2015 г. В момента обектът е на кота нула.

Първоначално обществената поръчка е за малко над 9 млн. лв. Вложени са 2,5 млн. лв., а договорът с изпълнителя е прекратен.

Преди 6 години общината кандидатства за ново финансиране, но следва и ново спиране на строителството. Така районът около залата постепенно се превръща в сметище.

По мнението на бившия общински съветник Трифон Петров теренът не е подходящ за подобно съоръжение.

Кметът на Мездра Иван Аспарухов отрича да има проблем с подпочвени води и твърди, че единствената причина обектът да е все още на хартия, е в липсата на финансиране.

Вариантите за доизграждане на залата са заем или извънредно министерско постановление. Междувременно промени в строителните изисквания налагат преработване на първоначалния проект и водят до оскъпяването му

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.