Бойко Ламбовски: Протестите хвърлят Борисов в психологически дискомфорт

Бойко Ламбовски Снимка: БНТ

„Опасявам се да няма поредното похабяване на най-светлата част на народното недоволство. Нагледал съм се на това“. Така писателят Бойко Ламбовски, колумнист във в. „Сега“, коментира антиправителстваните протести в страната, продължаващи повече от месец. 

Според него Бойко Борисов е човек, който се нуждае и дълго време е получавал народно одобрение, затова тези протести срещу властта му го хвърлят в психологически дискомфорт. По думите на писателя не става дума само за изчерпване на личността и на харизмата на премиера, защото все още има много хора, които го харесват, но подчерта, че вече е дошло ново историческо време в цял свят:

„Протестиращите млади хора са с друг манталитет и нов морал. Искат друга среда и друго поведение в администрацията и в решаването на проблемите. Тяхната убеденост, че светът не достатъчно справедлив и хубав, вече са проявява политически“.

В предаването „12+4“ Бойко Ламбовски подчерта, че блокирането на Орлов мост, който е станал символ, не е начин за решаване на проблемите на страната:

„Този тип политически акции, които нарушават правата на други хора, без да имаш ясна политическа алтернатива какво искаш да направиш, не е начинът“.

Той беше категоричен, че когато се иска нещо, то трябва да се иска ясно от властта, която е в момента:

„Нека да се намерят политическите фигури, които след месец, два или след шест да олицетворяват исканията на хората и да могат да поставят на политически релси. Друга полза не би могло да има. Защото дайте да съборим сега това с блокада на Орлов мост, а какво става след това… След това става по-зле, поне за няколко месеца“

2 Comments

  1. Да , искат да се отстрани Бойко Борисов , който въпреки многогодишното охулване , осмиване, подигравки , на които до сега никога не е реагирал. Нито е забранявал шоуто на Слави , както правят комунистите , нито е цензурирал предавания и интервюта, нито е контролирал медии, няма телевизия, няма интернет сайт.Няма защита от никого и нищо. Вече 10 години е под обстрел и въпреки това народът го преизбира.Направи толкова , колкото никой друг политик и партия не е направила за 30 години , въпреки униженията , на които го подлагат за всяко направено добро.По цели дни телевизиите влизаха в дребнотемие , за да омаловажат постиженията. И на този протест ние видяхме кои са тези , срещу които е трябвало да застава – ами те са все стари познайници- от подземния свят- Маджо, Божков ,и арестуваните олигарси.А колко много има още.Че кой ще иска да управлява тази държава?Минеков?или Бабикян, виж този адвокат е елементарен и злобен , той би искал…Има 2 варианта- или Олигархията с назначени партии БСП, ДБГ, изплуваха и стари Лупита, които никога не идват на власт в името на народа , или Борисов с Европейската партия. Нали разбирате , че ако не е той и Европа няма.Ужасяваща е тази прозряна истина.Затова този другар усусул да сменяме Борисов , ама да има ред.Ред ще има с бой , ако дойдат други партии.За съжаление. Този протест не роди нищо ново- само стари познати муцуни- стани да седна.Младите не знаят , затова се вързват на това , яе бил такъв , онакъв , прост , неначетен , което не е вярно – това е наслагана пропаганда – така се прави срещу политически противник.А ако е така, как може да се справиш хем вълка да е сит , хем агнето цяло- това е талант на управленец. Кой може друг така?Кого ще сложим начело?Посочете един- като им звънне Митьо Очите и са напълнили гащите. Така , че всичко срещу Борисов е поръчка.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.