Христо Иванов: Вместо промяна, Борисов предлага подмяна

Христо Иванов Снимка: Ладислав Цветков, bTV

На България не ѝ трябва нова Конституция, а конкретни неща да се променят в настоящата. Протестът иска оставка и отговорност на главния прокурор. Борисов продължава да охранява бясното куче на Пеевски – Гешев. Цялата игра е печелене на време и подмяна. Това заяви пред бТВ лидерът на Демократична България Христо Иванов.

Продължава да няма директна процедура за освобождаване на главния прокурор. Предлага се нещо, което не изисква Велико Народно събрание, което не изисква нова Конституция, категоричен е Иванов.

Нас ни хвърлят в тотално друг мач с желание да сменят дневния ред. Направеното от Борисов е престъпление към младите хора. В следващите няколко години вместо да правим модернизация, вместо да преминаваме към новата технологична реалност на икономика, на енергетика, ще се занимаваме с ченгета като Красимир Каракачанов, Георги Марков, хора като Близнашки и т.н.. Това е абсолютно безсмислено, заяви Христо Иванов.

Хората искат механизъм, по който Иван-гешевци да не са възможни, Борисов не смее да предложи подобно нещо. Хората искат да си упражнят правото на избор, вместо това им се предлага настоящия изпразнен от съдържание парламент, той да им каже каква да е промяната. Това е циментиране на статуквото, коментира още Иванов.

Борисов не е глупак, той си дава сметка за това, което прави, Борисов е принуден да обслужва позорната необходимост на Пеевски да спечели политическо време, за да се прегрупира. На Росенец се видя, че хората искат да счупят страха.

Хората ще се приберат от улицата само когато бъдат чути. Те имат конкретни искания. Борисов слиза от сцената. Има един прост механизъм, измислен от пет хиляди години и той се казва избирателната урна. Борисов обаче праща България в политическо безвремие, заяви още Христо Иванов.

В заключение той се обърна към управляващите с думите: Как не ви е срам?

5 Comments

 1. До ден днешен България се управлява от комунистически мутри, пребоядисали се от червено в евро-атлантическо.

 2. В хипотезата за оставка на сегашния кабинет,насреща му се поставят тези с двадесет годишна давност за президентска република,поради това е и силната отрицателна реакция срещу прадложенията за ВНС на премиера.
  Това предложение не е в дневния ред на безродниците,но те и за това са безродници.
  Все пак ние гражданите на тази страна, в законни избори ще определим как да живеем в нея,и това се отнася за млади/ако пожелаят да гласуват/ и по възрастни,но живеещи на тази територия,Република България.

 3. Глупости на търкалета дитирамби Бойкикиев. Нуждата от ВНС беше обяснена от Захариева в Нова ТВ. Два са ключовите момента
  – намаляване на мандата на тримата големи
  – намаляване на парламентарната квота във ВСС
  Все искания на Бойкикиев! Всеки опит обаче тези въпроси да се решат от ОНС би предизвикал противопоставяне.
  Само ВНС може да реши тези въпроси безапелационно и категорично.

  Толкоз за щенията на Корни и Бойкикиев пак да се противопоставят и да ни надуват главите.

 4. Ще правите модернизация и още други неща, когато станете първа политическе сила, а промени в Конституцията ще правите, когато освен това убедите поне 2/3 от депутатите да ви подкрепят. Никаква оставка, докато не излезете на челно място в проучванията и то с решаващ процент. Иначе е безотговорно, постилате килимчето на сенките зад вас.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.