Журналистът Димитър Кенаров: Полицай ме риташе в лицето

Снимка от туитър акаунта на Димитър Кенаров

Журналистът на свободна практика Димитър Кенаров е освободен тази сутрин от полицията. Вчера той е бил задържан, докато е заснемал с видеокамера протестите. Журналистът е бил на Ларгото.

„Аз се оказах заклещен на стената на Президентството, като полицията започна да използва сълзотворен спрей. Аз като журналист, който е отразявал събития в Турция, Украйна, Крим, в Беларус имам противогаз, обозначен с „прес“, т.е. „преса“, върху него специално, за да мога да извършвам своята дейност като журналист“, каза в предаването „Преди всички“ по БНР Димитър Кенаров, който е член на Асоциацията на европейските журналисти.

Той разказа, че полицията го е притиснала, въпреки виковете му, че е журналист. Изведен е към булевард „Дондуков“ в столицата. Един от полицаите е започнал да го рита в лицето с ботуша си.

„Имах късмета, че единият от ритниците, макар да попадна в дясното ми око, не нарани самото око, само частта около него“, допълни Димитър Кенаров.

След това са му сложени белезници, държан е заедно с 5 души в продължение на 1 час в камионетка и е откаран в 5-о РПУ: „Аз ще преследвам своите права по съдебен път“.

Камерата, с която е снимал, паднала на земята, помолил е полицаите да му дадат камерата, след което устройството е изчезнало.

3 Comments

  1. В чужбина не се снима само с противогаз на която пише“прес“,питай г-жа Йончева,щото тя ни обясни как се прави преди години.

  2. Алоо, отишъл си на война , а викаш мама да ти помогне.Що плачеш бе , младеж.Да си беше сидял в къщи , нямаше да ядеш бой. Кой в боя вика , аз съм от добрите.Е тва е , такива мъже произвежда Б-ия . Лигльовци.Маааамо , те ме бият.

  3. Когато мисирките обслужвахте мутрата Тиква ви беше добре, защо сега пищите ?

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.