100% музика, емоции и преживявания през почивните дни

  За предстоящите почивни дни и за следващата седмица предлагаме красива музика, елегантни жени и положителни емоции на концертите от фестивалната програма Софийски музикални седмици. 

Eдин различен и ритмичен концерт на младото и екзотично дуо – Виви Василева – виброфон и Лукас Кампара Джинис  – китара, предстои на 19 септември в камерна зала „България“ в София и ден преди това на 18 –ти в Пловдив в „Балабановата къща“ . Чаровната, енергична и много лъчезарна перкусионистка Виви Василева, малката сестра на известния наш цигулар, наскоро взе участие в 100-тното издание на Залцбургския музикален фестивал, покорява европейските сцени и вече е у нас с партньора си от Бразилия, за да представят нова Соната за вибрафон и китара, написана от чилиеца Хавиер Контрерас. Като същата вечер ще чуете клавирни творби на Моцарт и Бах в аранжимент за китара и вибрафона, които музикантите обожават да свирят и не се отказват, независимо от новите произведения. Този концерт не ви ли звучи различно и свежо … ? 

За събота сутрин, който е останал в София, предлагаме елегантната идея да отидете на  матине, както са правили старите столичани. Тази събота 19.09 в зала НМА „Проф. Панчо Владигеров” от 11,00 ч., след сутрешното си кафе и преди обед, ще чуете Демна Гигова – виола, Сабина Йорданова – фагот, Константин Кожухаров – обой, Светозара Панайотова-Тонева, Ростислав Йовчев и Симеон Златков – пиано.

На 20 септември, 19 ч. – Камерна зала „България“  ще чуете Хор „Te Deum Adoramus” с диригент Теодора Димитрова, на рояла Зорница Гетова. В програмата: Дебюси, Морис Дюрюфле, Барток, Бритън, Ева Угалде, Ола Йейло, Рамиро Реал, Курт Биккембергс, Иван Спасов

На 21 септември, 19 ч. – Зала СБК – „Три композиторски портрета“ – Клавирен рецитал на Александра Иванова с премиери от Стоян Бабеков, Александър Райчев и Красимир Тасков

Празничният 22 септември от 19 ч. в Камерна зала „България“ ви очаква Трио Борислав Йоцов – кларинет, Матиас Гредлер – виолончело (Австрия) и Евгения Радославова – пиано. В програмата: Нино Рота, Бетовен, Брамс, Брух, Албена Врачанска

Избор на концерти има, остава да си вземете доброто настроение или то ще ви настигне в залата, настройте се на музикална вълна и приятни емоции. По време на концертите са взети всички предпазни мерки за дистанция и дезинфекция, носете си предпазна маска в тон с тоалета. Тази есен, заради ковид наредбите, концертите се изпълняват без антракт, което ги прави по-кратки, около 1 ч. и 15 мин., приблизително. 

Програмата на фестивала може да намерите на на: http://sofiaweeks.com,  www.facebook.com/sofiamusicweeks 

Билети на касата на Зала „България”, както и чрез мрежата на: Eventim.bg, ePay-GO, Bilet.bg и техните партньори. Билети с отстъпка за учащи и пенсионери на касите.

Съорганизатори са Министерство на културата, Столична община, Софийска филхармония. В пресконференцията участваха редица журналисти от културния ресор и партньори от НМА „Проф. Панчо Владигеров“, НБУ, а също композитори и изпълнители, на които сърдечно благодарим за оказаното внимание.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.