Борисов: Обмисляме 50-100 милиона за ремонт на пътища по регионите

Снимка от фейсбук страницата на Борисов.

Обмисляме в новата ни програма да осигурим бюджет от 50-100 милиона лева, с които да ремонтираме пътищата в отделни региони, а не да ги правим село по село. Днешните ни политици са слаби по география. Много хубаво говорят на жълтите павета, но нека да дойдат в тези региони. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който днес е на обиколка в Родопите.

Той обиколи няколко малки населени места във Велинградско, където се срещна с местното население, като питаше всички дали им харесват новите пътища, след което им се оплакваше, че на протестите му се искат оставката. Заедно с него е заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

„Опонентите ни нагло лъжат хората, че новите пътища в община Велинград се правят, за да обслужват мина за волфрам. Пътя го изграждаме само и единствено да могат българските семейства да се докоснат до красотата на Родопите и за удобство на жителите на общината. Планината ще изглежда така – пасища, животни и панорамни пътища“, коментира Борисов.

Пред жителите на село Кръстава пък премиерът заяви, че единственият начин да има разбирателство между християни и мюсюлмани е, като се подобрява непрекъснато средата на живот.

„Да се строят пътища и храмове, да има работни места, да има перспектива за младото поколение. Радостен съм като виждам колко доволни са хората в Кръстава от дългоочакваните ремонти в селото. Това ми дава увереност, че сме на прав път“, допълни той.

Кметът на село Рохлева Мустафа Пашалиев представи на премиера проект за изграждане на път, който да свърже селото с отсечката Аврамово – Кръстава, която в момента се ремонтира. Иначе и в момента в селото се асфалтират улици с държавни средства.

„Обещахме на жителите на с. Грашево нов път до разклона за Велинград и Сърница и ангажиментът е изпълнен. По 3-километровата отсечка е положен нов асфалтов слой само за 10 дни. Доскоро този път беше почти непроходим за кола – кал, дупки, едър чакъл. Строим в цяла България – „Хемус“, „Европа“, „Струма“, „Ботевград – Видин“ – но не забравяме и малките населени места“, написа по-рано в профила си във Фесйбук Бойко Борисов.

2 Comments

  1. 50-100 МИЛИОНА, че това да не са му фъстъци в пликче бе….бахти чекмеджето…

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.