Борисов: Силата на нашето правителство е връзката с хората

15 милиона лева ще бъдат отделени за изграждането на детски кътове в офисите на фирми, които кандидатстват за това. Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на посещение в завод в Бургаско.

1125 души персонал има предприятието „Нурсан Отомотив“ в село Люляково, Бургаско, като общо персоналът е 1800 българи.

Предприятиетопроизвежда електроинсталации за Форд, и текстил за известна марка дрехи.

Така, както е създадена мярката 60/40, с нея се работи много лесно, няма административна тежест и спънки и пречки.

Общо всички дружества получават около 800 000 лева на месец, като няма нито един съкратен работник, а напротив, – назначават се нови, съобщиха от ръководството на фирмата.

„От другата седмица фирмите ще могат да направят и детски кътове – децата ще се социализират, родителите ще са спокойни. Отделили сме около 15 милиона за това“, съобщи Борисов, цитиран от БГНЕС.

68 милиона отиват за подкрепа на фирми над 500 хиляди лева оборот – да си направят прегради, отделни входове и прочие, за да могат да работят при новите условия на коронакризата.

В туризма мерките за подкрепа са 80 на 20, за да не се допусне затваряне на производства и икономиката да продължи да работи. Вчера Великобритания изтегли 40 милиарда кредит, представете си какво означава това, съобщи премиерът. „Най-важно за хората е да знаят, че имат работа, но и сигурност – затова подкрепяме фирмите за закупуване на маски и шлемове, за да имат работниците сигурност“.

Веднъж в седмицата министър Ангелов като си дава брифинг за здравни теми, ще обобщи какво е състоянието на медицинските работници с COVID-19, участваме и със 160 милиона лева за ваксини и лекарства, ако бъдат открити, допълни Борисов.

Обвиняват ни в глупости, че сме работили с ДПС заедно – глупости. От 10 кмета 9 са на ДПС, но това не значи да не им направим пътищата в регионите, защото тези пътища правят работни места, допълни Борисов.

“Докато другите говорят, ние работим. Силата на нашето правителство е връзката с хората”, заключи премиерът.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.