Каракачанов: Не се коментира вариант с подаване на оставка

Красимир Каракачанов. Снимка: Министерство на отбраната

Не се коментира вариант с подаване на оставката на правителството, както и персонални смени на министри, заяви в Долна Митрополия вицепремиерът Красимир Каракачанов, цитиран от БНР.

Той коментира новосъздадената партия на Цветан Цветанов „Републиканци за България“.

„Може би създава някакви емоции в партията ГЕРБ и основателно. Когато някой, който е бил фактор, незаобиколим в тая партия, и в един момент реши да прави нова партия, а и на всичкото отгоре да почне да критикува, включително периоди и неща, в които е участвал, няма как да не ги дразни, но в политически план, какво ще промени, едва ли нещо значително“, заяви Каракачанов, който откри новата учебна година във Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски” в Долна Митрополия.

Курсантите от випуски 2024 и 2025 положиха днес клетва, а с церемонията се открива новата учебна година в училището, което беше възстановено от началото на тази година с решение на Народното събрание от 18 април 2019 г.

След 22 години прекъсване, 41 новоприети курсанти положиха клетва във възстановеното Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия. Дипломите на единственото по рода си училище у нас ще бъдат международно признати.

41 са новоприетите курсанти, които положиха на специална церемония клетва. Бригаден генерал Юлиян Радойски, началник на училището каза:

„Дипломите, които ще даваме и лицензите ще бъдат международно признати“.

Успех пожела и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов:

„И се надявам, че въпреки 20 и няколко години забвение, ръководството на училището за няколко години ще съумее да го изведе отново на онези висоти, които то имаше преди да бъде закрито. Едно училище, което е познато в цяла Европа, тъй като то е дало кадри не само на българската бойна авиация, не само на българската гражданска авиация, но и на много други авиокомпании по света“.

Васил Довков от името на курсантите заяви:

„Днес, в най емоционалния ден от нашия живот, смело сме устремили поглед напред към усвояване на свещената офицерска професия“.

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.