Преизбраха Владислав Панев и Борислав Сандов за съпредседатели на „Зелено движение“

Владислав Панев и Борислав Сандов бяха преизбрани за съпредседатели на „Зелено движение“ на проведеното в Пловдив Национално събрание на партията. Зелените гласуваха единодушно за явяване на предстоящите парламентарни избори заедно с останалите двама членове на Демократична България. Партията изключи коалиция, с която и да е от политическите сили, представени в сегашното Народно събрание. Беше приета и декларация в подкрепа на Димитър Василев Велин, който вече 47 дни е в гладна стачка с искане за оставка на правителството и главния прокурор, съобщиха от пресцентъра на „Зелено движение“.

Владислав Панев е собственик на финансова компания и общински съветник в столицата. През последните години стана известен с действията си срещу горенето на вносни боклуци в ТЕЦ, строежа на Вълка на територията на Държавно ловно стопанство Искър, както и с експертизата си по икономически и енергийни теми.

Борислав Сандов е Координатор за „Коалиция за климата – България” и координатор на кампаниите за „Фондация за околна среда и земеделие“. Той е известен с водещата си дейност по редица кампании в защита на природата, сред които за опазването на Иракли, Странджа и Перелик, забраната на ГМО в земеделието, както и забраната за фракинг за шистов газ и спазването на законите в Национален парк Пирин.

Националното събрание избра и състави на изпълнителния и националния си съвет. Сред новите членове в управлението са природозащитниците Тома Белев, Александър Дунчев, Николай Сиджимов и Константин Иванов, заместник-директорът на софийско училище Росен Богомилов. Освен тях в ръководството влизат и заместник-кметовете на столични райони Надежда Бобчева и Христо Христов, общинските съветници Албена Симеонова и Добромира Костова, активистите Георги Стефанов и Стоян Йотов, международният секретар на партията Зарица Георгиева. 

Зелените сме убедени, че заедно с партньорите си ще изградим по-добра, чиста и успешна България. Отговорността ни е изключително голяма и сме убедени, че я носим в интерес на гражданите и на просперитета на родината, посочват от пресцентъра на партията.

1 Коментар

  1. Изглеждат много щастливи на снимката! Явно и Панев, и Сандов са доволни, че още един мандат ще могат да рекетират българския бизнес, като се правят на „еколози“ и от това ще изкарат добри пари, за да си подсигурят своя живот!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.