Любомир Аламанов: Правило №2 на кризисния мениджмънт: Не правете глупости по време на криза!

Любомир Аламанов

Публикацията е от фейсбук страницата на PR експерта Любомир Аламанов

Правило №2 на кризисния мениджмънт: Не правете глупости по време на криза!

Примерът, който разглеждаме, е показателен по изумително много причини. Ето само някои от тях:

– Правителството не „отпуска“ свои пари, а разпределя данъците на хората. Не е ок да си приписва заслугата.

– ГЕРБ може да дарява, защото е получила огромна субсидия от държавния бюджет. Т.е. отново от данъците на хората. Вече имаше няколко скандала дали е законно така да се използва субсидията. Но не е морално със сигурност.

– Няма пари за реформи в Бърза помощ, има пари за катедрали. По принцип не е лошо да се строят катедрали, но показва приоритетите на управляващите.

– Да се „раздават“ пари за църкви, при положение, че милиони левове се дават като държавна субсидия всяка година, и то в момент, в който „идва страшна невиждана икономическа криза“, си е купуване на вярност.

– Да се „раздават“ пари на Църквата, която не се е очистила от агентите на ДС, си е наливане на пари в кацата, по-скоро в кофата на ДС.

– Да приемеш медал от хора, на които току що си им дал много пари, остава привкус на „купено“. Същото като истинското признание, ама купено.

– Медалът трябва да е за хората, чиито пари „раздава“ премиерът. Но няма как ръководството на БПЦ, с толкова агенти на ДС вътре, да проумее този факт.

– Да инспектираш строеж на магистрала, когато бъкел не разбираш от инженерство, е тъпо, но разбираемо. Популизъм. Но да инспектираш завършване на стенопис в катедрала, когато си бивш член на БКП и управляваш с агенти на ДС, е неразбираемо. Даже не е популизъм.

– Да си по якенце на строеж на магистрала, докато си караш джипката в нарушение на закона, е тъпо, но разбираемо. Магистрала, все пак. Но да отидеш по същото якенце в катедрала, показва истинското отношение към духовния храм. Колкото и да се кръсти, бившият член на БКП си е член на БКП.

– Да се радваш, че не си затворил църквите, като си затворил училищата и университетите, показва приоритети. А в светска държава може да се тълкува и като нарушаване на конституцията.

– Да си правиш шегички с разводи, деца, кой при кого останал и т.н., при положение, че си отказал да предприемеш мерки срещу домашното насилие, е най-малкото неуместно. А за жертвите е трагична подигравка.

– Да благодариш на Бог за съхраняване на живота на хората в пандемията, при толкова починали от вируса лекари, е позорно.

– Да благодариш на свещениците за каквото и да е, свързано с пандемията, е жалко. Църквата не направи нито едно нещо, за да помогне на хората. Нито едно. Скриха се като мишки. Скриха се като агенти на ДС след идването на демокрацията. Позор.

– Като цяло бивши членове на БКП да приемат медали от агенти на ДС, само защото са си раздавали държавни средства, е позор.

И последно. Вярата не е в сградите. Вярата е в душите. Първо лекувайте душите. Те след това сами ще построят сгради. Ама как членове на БКП и агенти на ДС да го проумеят…

С всеки изминал ден развалата пълзи по всички нива и тъкани на обществото ни. Колко по-бързо прелистим тези срамни страници от живота ни, толкова по-добре. Иначе ще ни е срам пред следващите поколения.

3 Comments

  1. Ей, келеш, в църква не може да се влиза с къси панталони, поетични, потници и голи рамене!
    Колкото повече такива, които имат самоубийствено самочувствие, вият как се раздават пари, но темпово обедняват, толкова повече България ще върви по верния път в правилна посока!

  2. Вижте го хубавичко тоя Аламанов и ще си отговорите защо е тая истерия срещу Гешев! Предполагам, че още в неговия мандат ще има раздел в Наказателния кодекс за пиар престъпления и ще се носи наказателна отговорност!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.