Полина Стойкова: Между 3 и 5% е ръстът на цените на имотите в София

За 1 година пазарът на недвижимите имоти убедително излиза от кризата
Полина Стойкова
Полина Стойкова

През последните години всички забелязаха, че имотният пазар колкото и да е бавен всъщност реагира много бързо на всякакви икономически тенденции и предава най-бързо това което се случва на икономическия план. Може да се каже, че той е пулсът на икономиката.

Това каза Полина Стойкова, изп. директор на „Бългериан Пропертис” по време на форума „Шумът на парите“ в рамките на панела, посветен на недвижимите имоти, цитирана от Агенция „Фокус“.

Стойкова обясни, че за 1 година пазарът на недвижимите имоти убедително излиза от кризата, в която се е намирал и все по-смело хората се обръщат към него с цел инвестиция.

„Ръстът на цените на имотите е между 3 и 5 процента за София и около 1 процент за страната като цяло за първото тримесечие на тази година“, съобщи тя. „Като средни цени за първото тримесечие тази година имаме 770 евро на квадратен метър за София. В страната, особено в по малките градове тенденциите не са толкова изявени, но най-големите градове в България стоят много добре на имотния пазар“, каза още Стайкова.