Дворецът Врана отвори врати за партито на „Евробебе“

Евробебе, Калфин, Христина Христова, Симеон Сакскобургготски. снимка: Пламен Трифонов
снимка: Пламен Трифонов

 

Дворецът Врана отвори врати за парти по случай 10-годишнината на клуб „Евробебе“ в събота.

Христина Христова, основател на клуба и патронът му Н.В. Цар Симеон II поканиха хлапета от цяла България, родени на 25 април 2005 г. и на 1 януари 2007 г., и техните родители да празнуват заедно.

Евробебе. снимка: Пламен Трифонов
снимка: Пламен Трифонов

Рожденият ден на малките от клуб „Евробебе“ е повод да си спомним подписването на Договора за присъединяване на България към ЕС на 25 април 2005 г. от министър-председателя Симеон Сакскобургготски, казват организаторите.

Тогава министър на труда и социалната политика е Христина Христова, която обявява кампания за всички новородени бебета в този ден и ги нарече „българските евробебета“.

Евробебе, Калфин, Христина Христова, Симеон Сакскобургготски. снимка: Пламен Трифонов
снимка: Пламен Трифонов

Евробебетата бяха 120 деца, родени на 25 април 2005 г. Те получиха специална грамота и сребърен медал със знака на клуба.

Към него се присъединиха и децата, родени на 1 януари 2007 г. – датата на ефективното членство на България в ЕС.

Инициативата „Клуб Евробебе“ оцеля през годините и има актив зад гърба си от три срещи досега. Първата се помни с бебешките колички, играчки и паметната монета – подарък от Симеон II за всяко дете, участвало на празника през 2006 г. След това дойде и „втората вълна“ от евробебета, родени на 1 януари 2007 г. За тях спонсорът на втората среща „Инвестбанк“ и председателят на Надзорния съвет на банката Петя Славова създадоха специален банков продукт – „Детски спестовен влог „Евробебе – 2007“ и заделиха целеви влогове за обучението на децата с по 50 лева.

На следващата среща заедно с родителите беше написана и с подкрепата на Инвестбанк издадена „Книжка на българските мечти“.

Партито беше организирано с подкрепата на „Инвестбанк“ и Института за семейна политика, чийто председател е Христина Христова.

1 Коментар

  1. … няма ли да се появи да бълва простотии?

Коментарите са ограничени.