Атанас Атанасов: Контролирано се изпуска пикантна информация за КТБ

Как КТБ придоби цялата собственост върху сградата на площад „Гарибалди” в София?, пита Методи Андреев
Методи Андреев и Атанас Атанасов
Методи Андреев и Атанас Атанасов Кадър: Нова тв

ДПС и прокуратурата контролирано изпускат „пикантна информация“ за случвалото се в Корпоративна търговска банка (КТБ), като така се отбягва въпроса за раздаваните необезпечени кредити от банката.

Това заяви депутатът от Реформаторския блок и председател на вътрешната комисия в парламента ген. Атанас Атанасов в интервю за сутрешния блок на Нова тв.

„Кои са тези кухи фирми, които източиха необезпечено кредити в размери на милиарди левове, кой ги контролира тези схеми, ще стане ли ясно и ще има ли арестувани“, попита Атанасов.

„Аз не съм много обнадежден от това, което прави прокуратурата. Анализът на ДАНС за случилото се с КТБ акцентира на датата 13 юни 2014 година, на която беше проведена операцията на прокуратурата в банката. Прокуратурата дължи много отговори по скандала с КТБ. Моите притеснения са, че в прокуратурата не се работи за разкриване, а за прикриване на истинския грабеж в тази банка“, коментира Атанасов.

Атансов заяви, че списъците с посетителите на банкера Цветан Василев, които бяха изпратени до медиите миналата седцмица, са част от обща кампания на прокуратурата и ДПС:

„Според мен именно ДПС участват във „фризирането“ на тази контролирано спускана информация. ДПС контролира изпускането на такъв тип пикантна информация. Дори бих казал, че ако излиза нещо от прокуратурата, е пуснато от ДПС.“

Според разпространените копия, отнасящи се за различни периоди от 2013 и 2014 г., Василев е имал на ден десетки посетители, сред които политици, представители на държавни институции, бизнесмени, журналисти.

„Как КТБ придоби цялата собственост върху сградата на площад „Гарибалди” в София?“, попита депутатът от ГЕРБ Методи Андреев, който също беше гост в сутрешния блок на Нова.

„Тази сграда беше собственост на Министерството на отбраната. По времето на тройната коалиция, когато дойде Цвета Маркова, се извърши странна замяна. Частта, която беше собственост на ДИКСИ, беше заменена със стара, промишлена сграда, строена през 80-те години на бул. „Цариградско шосе”, каза още той.

Цялото интервю гледайте тук:

2 Comments

  1. Не само въпроса за раздаваните необезпечени кредити от банката се отбягва. Защо държавата не е съсредоточила всичките си услия за екстрадирането на Цветан Василев от Сърбия? Колко време ще търпим този престъпник да се укрива от закона?

  2. Цвета Маркова от ДИКСИ е много тъмна „поливалентна“ личност. Свързана е и с Библиотекарския институт на Ст. Денчев. А беше и от организаторите на Реф. блок?…

Коментарите са ограничени.