548 нови случая на коронавирус у нас. Вижте къде можете да се ваксинирате

Актьорът Георги Мамалев се ваксинира във ВМА.

548 са новите случаи на коронавирус у нас при направени близо 5 700 теста, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. Положителни проби са дали 9,6 процента от изследваните. Медицинските служители, при които е констатиран новият коронавирус, са трима.

В болница вече се лекуват 3 846 пациенти, 316 са в интензивни отделения. Починалите през последното денонощие са 18, като излекувани са отчетени 160 души.

4 088 души са ваксинирани през последното денонощие, така общият им брой надхвърли 108 хиляди. Две дози са поставени на близо 27 хиляди души.

Главният държавен здравен инспектор доцент д-р Ангел Кунчев ще проследи в Пловдив хода на имунизацията, предаде БНР.

Всички общопрактикуващи лекари участват в имунизационната кампания, 318 са здравните инспекции и болниците в страната, на които здравният министър разпореди да имунизират срещу Covid-19.

Необходима е лична карта, а хронично болните трябва да представят и медицински документи за заболяването си.

Трябва да има поне 10 желаещи, за да бъде отворен един флакон от ваксината на „АстраЗенека“, подчертават специалистите.

В София се включват болница „Света Анна“, ИСУЛ, „Свети Иван Рилски“, в трите общински многопрофилни болници, в „Софиямед“ се извършва масова имунизация. На място се извършва преглед преди имунизацията.

В Бургас бяха разкрити 6 допълнителни кабинета, пунктове се разкриват в болниците в Карнобат и Поморие, в медицински центрове в Айтос, Слънчев бряг и Царево.

В Пловдив се увеличава броят на местата, където днес ще се поставят ваксини на желаещите. Освен двата кабинета в здравната инспекция от 9 до 16 часа, дежурни ще има в болниците „Пловдив“, „Медлайн“ , „Транспортна“, в общинските „Св. Мина“ и „Св. Пантелеймон“ , ДКЦ -1. Ваксини ще се поставят и в асеновградската болница .

Във Врачанска област ще работят осем имунизационни пункта за всички, които желаят. Зелени коридори за ваксинация има  в болниците в Козлодуй, Бяла Слатина и Роман.

Личните лекари в област Кюстендил, както и в трите болници в Кюстендил и двете в Дупница се поставят ваксини срещу Covid-19.

Масова ваксинация срещу Covid-19 започва и в Хасково. Ще работят три пункта – в сградата на РЗИ, в МБАЛ „Хасково“ и болница „Хигия“ от 9:00 до 12:00 часа.

Втори имунизационен кабинет отваря днес в Шумен заради големия интерес към ваксините. Той ще се намира в сградата на ДКЦ 1, позната на шуменци като Новата поликлиника. Така от 10:00 до 16:00 часа шуменци, които желаят да се ваксинират, ще могат да направят това както в новата поликлиника, така и в имунизационния кабинет на ул. „Цар Калоян“ № 1. Необходимо е желаещите да се ваксинират да носят документ за самоличност, а ако имат хронични заболявания и медицински документи.

Масова ваксинация започва и в Плевен от днес. Регионалната здравна инспекция получи 1970 дози от ваксината на „Астра Зенека“, които са разпределени в девет имунизационни кабинета в лечебни заведения в областта. Изисква се предварително записване за имунизацията. Телефоните, на които всеки желаещ трябва да се запише, са публикувани на сайта на РЗИ. Това се налага, за да може да бъдат групирани хора за брой флакони, обясни д-р Илиян Минчев, директор на Регионалната здравна инспекция.

Имунизационни кабинети в неделя ще работят в УМБАЛ “ Георги Странски“, УМБАЛ „Св. Марина“, МБАЛ „Св. Панталеймон“, МБАЛ „Левски“, МБАЛ „Белене“, МБАЛ „Кнежа“, МБАЛ „Гулянци“ и в ДКЦ Червен бряг.

Дежурен кабинет за всички, които желаят да се ваксинират ще работи в Регионалната здравна инспекция във Враца. Зелен коридор за имунизация ще има и в Диагностично – консултативния център в сградата на областната болница и в медицински център „Евромед“.

Във врачанска област днес ще работят осем имунизационни пункта за всички, които желаят да се ваксинират срещу Covif-19. Зелени коридори за ваксинация ще има от сутринта в болниците във Враца, Козлодуй, Бяла Слатина и Роман. Следобед ще работи кабинет в сградата на регионалната здравна инспекция. Подробен списък с имунизационните пунктове е публикуван на интернет страницата на инспекцията.

В неделя започва масовото ваксиниране и в област Перник, съобщи областният управител Емил Костадинов. Имунизациите ще започнат в 10:00 часа в разкрития имунизационен кабинет в Регионалната здравна инспекция и в 10:30 часа в ДКЦ 1 в Перник. От понеделник желаещите ще могат да се ваксинират и в имунизационния кабинет в МБАЛ „Рахила Ангелова”.

Пунктове за ваксиниране ще бъдат открити още в болниците в Карнобат и Поморие, както и в медицински центрове в АйтосСлънчев бряг и Царево.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментарТози сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.