Вие решете дали сме олигофрени

Александър Симов

От фейсбук-профила на Александър Симов, журналист

Няма нищо по-тъжно от това да видиш журналисти, които се навеждат на Боко в опита му да се прави на обиден от това, че му търсят сметка за парите, които е изхарчил за пътуването с хеликоптер. Това било, разбираш ли, „броене на залците“. Не, не е броене на залци!

Това е начин премиерчето да бъде възпитано в най-важния урок за една демокрация – че държавните пари не са негова собственост, че да може да ги харчи както си иска. Че тоя пич е министър-председател, а не някакъв комисионер, който да може намусено да каже, че лично той е увеличил приходите с 1 милиард, а му търсили сметка за 3 хиляди.

Неразбирането на това защо е този гърч вече води до мисълта за морален дефект на персонажа, за мислене, което излиза от рамките на здравия разум. И, да, ГЕРБ и премиерът трябва да изгълтат темата за хеликоптера докрай.

Очевидно е, че до като има реформатори-пъзльовци, докато има коалиционни партньори, които се увиват като стриптизьорки около пилон, докато се намери някой и друг журналист, който гневно да защити статуквото и любовта си към премиера, Борисов трябва да бъде научен чрез страх да не злоупотребява с правата си. Толкова е простичко. На такъв премиер – такова отношение!

ХХХ

П.П. Когато разходите за издръжката на Министерския съвет, както на парламента и т.н.  се гласуват с бюджета на държавата, включително и за командировки, те преминават под разпореждане на администрацията. Дали до Разград ще пътуват 3 автомобила или един хелиоптер, дали ще се спести управленско време и т.н едва ли е въпрос на такава уникална дребнавост. Със същата сила можем да търсим сметка защо в кабинетите на министрите парното е 21 а не 18 градуса през зимата. Или защо депутати всяка седмица летят до избирателните си райони със самолет, вместо да хванат автобуса.

До Брюксел също може да се ходи с Юнион-Ивкони.

А когато едно нереализирано кандидат-евродепутатче и журналистче от „Дума“ нарича министър-председателя на една държава (който и да е той) „премиерче“ и „Боко“ още по-ясно ще разберете защо се наложи да напиша позицията „Мразя цървуланщината…“, където, между другото става дума за броене на залците.

Евгени Петров

27 Comments

 1. … така ще вика на Тиквата „Боко“! Тиквата да не му е Деси Тъпото от Дулуву, че да вика на Тиквата „Боко“!

 2. … е тоя дето вика на Тиквата „премиерче“! Ш, ало, Тиквата е най-големият тиквоч в Тиквостан! Как така ще му вика „премиерче“!?

 3. … е прав! Когато спонсорите му с основно образование го нарекат олигофрен, Евгени Петров се радва и пише статия, в която той с гордост заявява на читателите си, че е горд да е олигофрен. Евгени Петров разбра, че който плаща, поръчва музиката. Евгени Петров е за жал.

 4. … е прав! Чалга-концертът на Цеца Величкович е важно управленско дело и индивидът, и.д. Премиер, спести с Хеликоптера важно управленско време.

 5. Гледам по ФБ, че вече им викат олигожурналисти, за по блатовъзпитано. Но розовото от снимката си е чист олигофрен. И имитира неинформираност, боклукът му с боклук. Това, че ще обиди някого е най-малката беля, той изкривява представите, измята ценностите,за да се формира постепенно нация от олигофрени.

 6. Може да не си олигофренец ,но си олигорусофилистик

 7. И ГЛАВАТА ТИ СЕКСИ, И РИЗАТА ТИ Е РОЗОВА…

 8. Симчоооооо лелиното, ето затова сме на дъното на блатото, от такива очигофренчета като тебе. Човек дори и да неможе да чете ти вижта тъпата мутра.

 9. Симчоооооо лелиното, ето затова сме на дъното на блатото, от такива очигофренчета като тебе. Човек дори и да неможе да чете ти вижта тъпата мутра.

 10. Дрисльо и мекере розово! Ти ди му до дъното на гащите на премиерот, куче келяво!

 11. „Миличък“ ми Сашко, по-срамно нещо от твоя коментар не съм чел! За сетен път се убедих, че за комуниста с по-голяма сила важи сентенцията за вълка, кожата и нрава му. Бедна ми бедна Българио, да те пази Господ от такива „журналя“!

 12. На мен пък ми се вижда ужасно невъзпитано един журналист да нарича Боко министър председателя на България избран с милиони български гласове.Вместо да защити гилдията си Александър Симов нагледно ни доказа колко добре боравят с думите журналистите ни, в речника им има десет израза които се въртят в заглавията из медиите шок ужас навеждане,разкрачване и т.н.т,това е първото и второ написаното от него изразява неуважение,а да демонстрираш неуважение е невъзпитано и трето което изразява е пристрастие,защото не съм чула точно този журналист да критикува така жлъчно някой друг.Така,че вместо да защити журналистите доказа,че са недобре образована паплач,с ниско възпитание и бих добавила платени.Да олигофрени сте.

 13. Тоя олигофрен Симов наистина е олигофрен.

 14. Когато имаш гласуван бюджет, не само премиерската администрация ами и администрацията на всеки селски кмет, решават как да си похарчат този оторизира и вече разрешен бюджет. Има си закони и правилници които се спазват и това, че журналистчето от „Дума“ се прави,че не ги знае си е чиста манипулация. Какъв лъжец само!Само знаят едно нещо добре, да мамят простия народ, докато го объркат съвсем.

 15. Нали Симов се представи за Европейските избори в Пловдив.. В квартала в който е живял… Е, … гласуваха за него 47 души…Много от тях по погрешка….Да си направи сам извода за поведението си…

 16. Някои журналисти са олигофрени, други кретени, но дали слугинажа е за Борисов или Станишев няма значение.За всички има място под слънцето.

 17. Това момченце никой не го знаеше, медиите го направиха известен покрай евроизборите, когато го канеха в телевизиите през ден без да каже нещо ново. Партиен слугинаж да се наложи.

 18. Аз искам министър председателя на България да лети с въртолети и самолети, за да си върши работата.
  Аз знам, че огромни потоци пари в държавата зависят от този човек и никога не бих си позволил да обсъждам темата негови ли са тези пари или не – ГЛУПАВО Е.

 19. не олигофрени КРЕТЕНИ сте и най вече ТИ

  • Евгени Петров не е нито олигофрен нито кретен г-жо. Рядко ще видите журналист в гилдията, който да пише смисленно, да е самокритичен и има изключително добър анализ върху нещата. Но вие явно сте с доста нисък интелектуален потенциал и не сте разбрали нищо от написаното!

   • Е КАК ДА НЕ Е КРЕТЕН В 21 ВЕК КОГАТО ЩЕ СЕ ХОДИ НА ЕКСКУРЗИЯ ДО ЛУНАТА ПРЕМИЕРА НА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА ДА ПЪТУВА С ЮНИОН ИВКОНИ И ДА НЕ МОЖЕ ДА ЛЕТИ С ХЕЛИКОПТЕР ЧЕ ДА ПЪТУВА С КАРУЦИ ДА НИ СЕ СМЕЯТ С ГЪЗА СИ В ЦЯЛ СВЯТ.ЕГАТИ МАЛОУМНИКА.

   • Петкова може би визира манипулатора Симов, а не Евгени Петров

  • От написаните няколко думи (явно „багажа“ ви не стига за повече)си личи обременеността ви , и само доброто ми възпитание ме спира да не „поздравя“ майка ви ! ЦЪРВУЛ !

Коментарите са ограничени.