Борисов предложи да се свика Велико Народно събрание, ако не се състави правителство (видео)

Премиерът Борисов предложи свикване на Велико Народно събрание, ако другите партии не успеят да съставят правителство, предаде БТА. В началото на правителственото заседание премиерът Бойко Борисов поздрави министрите с победата на изборите.

Нека започнем с „Честита победа“, защото като гледам изказванията на нашите опоненти, всички искат да омаловажат безспорния успех, който всички вие постигнахте, каза той пред министрите.

За съжаление колегите от Патриотичния фронт се разединиха, иначе сега щяха да са в парламента. Ние с чест и гордост можем да кажем, че сме изпълнили абсолютно всички ангажименти и обещания, които сме поемали. За това ние, с нашия опит и експертиза, и повтарям, с 10 процента пред следващия – това е убедителна победа, сме длъжни, заради нашите избиратели да предложим вариант за управление. Виждам огромна безотговорност в другите политически партии. Някои дори стигат до там, че след като похарчихме 150 – 160 милиона лева за изборите изпитва желание за нови избори. Ние с удоволствие ще се явим и на такива, каза Борисов. Ефектът от това обаче, че освен парите и времето, които ще се загубят, Европа работи по плановете за възстановяване от пандемията, то и пандемията не е отшумяла, а на нас като парламентарна република ни трябва работещ парламент, каза Борисов. На нови избори, дори другите да получат повече проценти, което не е сигурно, защото работещите хора и бизнеса гласуваха за нас, ще се видят тяхната безотговорност и страх, каза още Борисов. Защото е много лесно да критикуваш и да намираш кусури, посочи той. Сега, тези партии, които бяха против ГЕРБ, СДС и патриотите, имат стабилно мнозинство, не им трябват нови избори – имат предостатъчно гласове. Ако не поемат управлението, това означава, че искат да хвърлят държавата в хаос и показват, че не са способни да управляват.

Това ще им се върне в обратен знак на изборите, защото хората, които са казали, че искат промяна, са ви дали тази прекрасна възможност. Направете го – ние като политически субект който управляваше четири години дадохме възможно най-добър резултат – пета поредна победа на парламентарни избори и 14-та общо. И заради тези, защото са много гласовити, не можем да се зарадваме, че сме ги победили. Тяхната игра ще бъде да предизвикат още хаос. Ние носехме отговорност до изборите, оттук нататък, с над 500 хиляди гласа, колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе и да поеме отговорност, каза Борисов. Затова най-колегиално го моля да започнат да си правят състава на правителството и мнозинството в парламента – председател на парламента, председатели на парламентарните комисии, министри, заместник- министри и областни управители. Това е много тежка задача и изисква време. Да не дезертират и да не се оправдават че не им достигат гласове. Ако трябва ще имаме десет дежурни депутати, които да ги подкрепят.

„Аз си обичам държавата. Искам бизнеса да се чувства спокоен – той може да е такъв, само ако има парламент и правителство, които работят“, подчерта премиерът.

„Партията се представи прекрасно – след толкова години управление ние пак сме първа политическа сила. Благодаря ви за всичко, което сте направили. Ако толкова им се вижда тежка политическата ситуация и толкова няма решение, нека Народното събрание да гласува да се събере Велико народно събрание и нека президентът вкара своя проект на Конституция, не нашия, и почваме на чисто“ каза Борисов. Само тогава има смисъл да се правят избори, подчерта той.

„Много е лесно и хубаво да протестираш – но някой трябва да работи, сега е техния ред. Тогава хората ще поставят на везната ГЕРБ и Борисов. Това сме го гледали при Орешарски, ще го гледаме пак, но в по-лош вариант. На нас народа ни е поставил да сме първа политическа сила ако гледаме в обратен ред нас само 70 и няколко процента не ни харесват, но Мая Манолова 96 процента не я харесват, а Христо Иванов – 90 процента не го харесват“, каза Борисов.

2 Comments

  1. Пардон, другарки и другари, забравихме столетницата.Др Нинова ще излезе с високо вдигната глава и ще вика:Борисов е виновен , че ви избраха, Борисов е виновен , че не можете да направите правителство, Борисов е виновен , че ме плюе електората ми, Борисов е виновен….впрочем онова плюещо дрънкало , на име А . Симов,вече каканиже, че Борисов бил виновен , че такъв резултат направи Трифонов, само , че не каза , кой плюее по властта непрестанно 10 години подред , без да свърши в парламента за 5 пари работа- БСП се нарича партията и Симов е основният и плювалник.ЕЕ , младите намразиха действащата власт, институционализма , държавността, по призумция и сега….Симов и сие ще го сърбат онова , което надробиха.Само , че , стига с този Борисов- той юмрук не е вдигал и срещу никой не е воювал.Мнооого ви е страх от него- има защо/

  2. Публикуваха гласовете , които са събрали отделните партии.Всичко е ясно.И се чудя , какво искат 2,3,4,5,те . Та те имат мнозинство гласоподаватели, нищо , че са загубили изборите. Народът им каза да правят правителство. За какво са им нови избори. При следващи, конфигурацията ще е същата.Герб и 3 пъти да правят избори , ще са толкова. Не могат да смятат ли.?Ха, ха ха, маймай са изтръпнали- кой ще управлява? Майчето със Славчо- ще се надграчват.А онзи мън мън макак ще им е правосъден министър, а А.Атанасов ще ги подслушва – Вътрешен министър, Тошко ще псува каруцарски артистите и музикантите като културен министър.Кой още….арменеца Бабикян шеф на ДАНС,Хаджигенов министър на транспорта , спец по затваряне на улици и по замерване с яйца домати. Маркировач- може да припикава успешно улици , сгради.Весела дружинка- какви нови избори.А , Майчето , докато тече представлението , с микрофона от трибуната на Народното събрание ще иска отчет на ….какво беше , черните каси, да не би случайно някой да пита за нейните.Напред , народе , шоуто продължава под друг надслов- Мутри вътре.

Оставете коментарТози сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.