Борисов обяви, че се е отказал от депутатското си място

Бойко Борисов Снимка: МС

Председателят на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов се отказа от мястото си на народен представител, съобщава пресцентърът на партията.

Днес той е подал заявление пред ЦИК, с което се отказва от мястото на народен представител.

„На мен имунитет не ми трябва. Като премиер не съм имал и след това не ми трябва. Затова напуснах двата избирателни района, където спечелих и лидерската битка с опонентите“, обяви Борисов, цитиран в съобщението.

„Опонентите ни се опитаха да говорят за срутищата ГЕРБ и какво стана – срутиха се те. Такова срутване като на БСП аз не съм виждал десетилетия наред“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов призовава да не бъдат обиждани избирателите, независимо на коя партия симпатизират и са подкрепили на вота.

„Това са български граждани, не се шегувайте помежду си с тежки обиди. Нас ни наричаха срутище, а от 31 многомандатни избирателни района ГЕРБ спечели в 24. Тези, които се срутиха, да си направят изводи, с тези обиди дотам се докараха“, каза още той.

Лидерът на ГЕРБ напомня, че партията му е спечелила и избирателните райони, където за подкрепата на избирателите се бореха още Корнелия Нинова, Христо Иванов и Слави Трифонов.

„И в селото на президента Радев сме първи, и в Плевен сме първи, и в Учиндол, и в Кюстендил, и в Банкя, и във Враца, Монтана, Видин пак сме първи. Нека се уважаваме, това е трудът, това са гласовете на избирателите“, каза  председателят на ГЕРБ.

Той посочи, че се отнася с уважение към всички избиратели и към всички опоненти.

„Изборите се правят, за да се направи управление. В предизборната кампания се говори с кое си по-добър, но след това целта е да се направи правителство и стабилно управление, за да можеш това, което си говорил, да го изпълниш“, каза също Бойко Борисов.

3 Comments

  1. На него не му се работи. Дай му да се разкарва по шосетата, повече нищо!

  2. Неее, Не ДЕси, Слави Трифонов премиер.А глейте сега как щял да се жертва Хаджигенов за министър, ще кажеш , че е някой значим кадър…Хахаха- тези вярват ли си/Веднага си спомням думите на един министър , даже не помня от коя партия беше – те тогава се нароиха много, та,… ,в началото на прехода , който беше казал-Щом аз съм министър в тази държава- егати държавата.Тез никаквци идват за малко да крадът, чуйте ми думата- нищожества , некадърници…Как разгарждаха 1989-та година ккомунизма- начело на министерства слагаха случайни хора , за да се краде по- лесно- например- на Здравното- инженер, на Транспорта – лекар, на образователното – адвокат- какво разбират тези хора от експертиза.Сега ще е на икономиката художник, на енергетиката адвокат , на правосъдието- земеделец.Това вече сме го играли-беше глад , инфлация, мизерия, престъпност- СИК, ВИС, рекет ,пълно медийно затъмнение.Лов на вещици. Край на ЕС и пълна политическа изолация.Мигранти, джендъри, контрабанда, квартирни кражби–-ЧЕСТИТО.А на ГОСПОДИН БОРИСОВ– ЕВАЛА, БРАВО, пич си, поклон , остави ги да се осерат, само дето ние ще пострадаме…старите. А младите ще забегнат в Европа.Добре дошли престъпници, които имаха респект.Жалко, много жалко- тръгваме стремглаво назад – чака ни смърт и глад.

Оставете коментарТози сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.