Димитър Луджев: Борисов е ошашавен, хвърля се безразборно в търсене на изход

Димитър Луджев

„Изборният резултат води към край на политическата доминация и на управлението на ГЕРБ и към съществена промяна в парламента с влизането на млади хора, които преди не са били свързани с политическата система. Създава се възможност за политическа доминация на т.нар. протестни партии“. Това каза пред БНР историкът проф. Димитър Луджев, вицепремиер в правителството на Димитър Попов и министър на отбраната в правителството на Филип Димитров. 

Той посочи няколко мерки, които биха прекратили „мафиотското управление на страната“:

„Промени в съдебната система, във Висшия съдебен съвет, в прокуратурата и в следствието, за да могат да се започнат разследвания за злоупотреби с властта. Персонални и функционални промени в службите за сигурност. Трябва да се разбие административната схема, по която работеше режимът „Борисов“.

В предаването „12+3“ проф. Луджев допълни:

„Бойко Борисов е така ошашавен, че се хвърля безразборно в една или в друга посока, търсейки изход за политическата си съдба. Това е неговият бабаитски маниер да показва мускули. Но от това личи страх. С Борисов е приключено… Ако не се направят промени, той може отново да изплува… Ще го бъде страх да се кандидатира за президент. Той е голям нарцис, може и да направи опит, но няма на какво да разчита“.

Според историка едни нови избори ще произведат различна ситуация:

„Служебният кабинет, който трябва да ги организира, няма да допусне измами. Ще се направят промени в Изборния кодекс, за да се преодолеят недостатъци на изборната система. Тогава ще гласуват и повече хора. Резултатите ще са по-добри за формациите на промяната“.

3 Comments

  1. Ошашавен?Иска ти се. Борисов е притеснен. Сам срещу всички- една проевропейска партия и 5 проруски.Другарю Луджев, и ти си проруски „снайпер“или зет.Много добре знаеш какво се случва, нали си историк,Путин струпа войски на западния фронт- ще напада Украина. Защо мълчите за това. Всички ДС та агенти се иокват по телевизията – и Колев, и Райчев и Лозанов- опитват се да упоят и да приспят народа в каква ситуация сме се оказали.Беше добре да ни занимават с Борисов като враг и даотвличат вниманието от изпълнителната власт , но той ги изпревари На практика , кой сега ни защитава?От руския агресор , а и от турците?Слави?Зеленски президента на Украина е от „шоуто наСлави- актьор, хуморист.Не може да се справи с положението в Украина и ще капитулира Украина, ще предизвика 3 световна война.А Путин си купи продажната политическа опозиция в България и свободно може да ни превземе , с помощта и на Слави и Манолово- бабикяновата дружинка и алчните за власт бесепари и десебари.Няма шоу , братя българи.Ето защо Борисов диверсифицира газопренасянето, защото знаел е , че в Украина се мъти война.Зеленски е слаб президент- много удобно време за да лапне Донбас др Путин.Е, неграмотни ми народе, а Слави и Мая и сие и БСП са национални предатели.Кукли на конци- затуй Славчо се покри – няма какво да каже , защото не става за тази работа.

    • Какво е диверсифицирал? Прочетете официалните данни и тогава говорете глупости. Не зная Путин да ни е превзел. Напротив. Има военни бази на друга държава, драги ми 0020. И, изобщо, кога ГЕРБ нарича нещата с истинските им имена? Председателят на партията Ви е бил в СИК, а нарича другите престъпници.Това е само пример.

Оставете коментарТози сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.