За първи път четем на български роман от издателката на Толкин – Джейн Джонсън

Романтика, изпепелени мечти и една голяма тайна в нова историческа сага от Джейн Джонсън

„Морска порта“ на Джейн Джонсън е най-новото попълнение в библиотеката на Книгоиздателска къща Труд.

Издателството започва нова поредица – романите на британската писателка Джейн Джонсън. Тя е позната и като редактор на британските издания на Джордж Р. Р. Мартин, Робин Хоб и Дийн Кунц, а в продължение на много години е била издател на творбите на Дж. Р. Р. Толкин.

Първият й роман е „Десетият дар“, базиран на пиратска история за берберско племе. Той става бързо бестселър и е последван от пустинния епос, чието действие се развива в Сахара сред номадите туареги – “Пътят на солта” (също се очаква през м. юли на българския книжен пазар). Нейните романи се превеждат и продават в повече от 20 страни. Омъжена е за берберски майстор-готвач, с когото се запознава, докато събира информация за романа си „Десетият дар“. Живее в Корнуол и Мароко.

След като майката на Ребека умира, младата жена трябва да опразни жилището й и да се примири със загубата. Докато преглежда пощата на майка си обаче, тя намира интересен пощенски плик. В него има писмо, което ще промени живота й завинаги. Оливия, възрастната братовчедка на майката на Ребека, се нуждае от помощ, за да спаси любимия си дом. Ребека е на кръстопът в живота и решава, че разходка в Корнуол със спасителна мисия ще й се отрази добре. Но там намира специална къща, пълна с тайни – съкровища на тавана, картини на мистериозен художник и зловещ тунел, водещ от избата към морето.

Ребека се захваща с възстановяването на дома, но докато отмива слоевете боя и мръсотия, тя разкрива още повече заровени тайни – тайни от времето, когато Втората световна война бушува, когато Оливия е била млада, и когато и романтика, и опасност дебнат зад всеки ъгъл…

„Морска порта“ е мащабна и напълно омагьосваща приказка за смелостта на една млада жена, изправена пред лицето на войната; жена, която е готова на всичко, за да защити онези, които обича.

Можете да поръчате книгата ТУК.