Излезе допълненото издание на “Енциклопедия на лечебните растения” от Илия Ланджев

Добра новина! Издателска къща „Труд“ пусна ново допълнено издание на “Енциклопедия на лечебните растения” от Илия Ланджев. Книгата ще помогне на всеки да организира своя живот по здравословен начин и да живее без болести.

Лечението с билки се прилага в народната ни медицина от дълбока древност. Използвайки природните богатства, старите българи са установили, че употребата на билки намалява риска от определени заболявания, както и подпомага лечението на вече съществуващи.

Енциклопедията предлага на читателите пълна информация за над 220 билки. От книгата ще научите кои билки са най-подходящи за дадено заболяване. Как да събирате, сушите и приготвяте отвари от лечебните растения. Коя част от билката се използва и при какви болести. Кои растения могат да имат отровен ефект и в какво количество трябва да се прилагат. Как да прилагаме билките в домашната козметика и профилактиката на тялото. Безценни са рецептите в последната част на книгата. Авторът, магистър-фармацевт с дългогодишна практика, е събрал проверени от опита рецепти и съвети за най-често срещаните заболявания.

В това второ издание ще откриете още повече рецепти и съвети. А цветните приложения ще ви ориентират в света на билките и лечебните растения.

Можете да поръчате енциклопедията ТУК.