Цветанов: Няма ултиматуми от ПФ, няма интрига около здравната реформа

Зам.-председателят на ГЕРБ още веднъж потвърди, че няма да внасят предложения за промяна в Изборния кодекс преди изборите
Цветанов Търново
Снимка: от страницата на Цветан Цветанов във Фейсбук.

 

Няма поставени ултиматуми пред ПП ГЕРБ. Водим градивен диалог с останалите партии от управляващата Коалиция. Това каза пред журналисти във Велико Търново Цветан Цветанов, зам.-председател на ПП ГЕРБ, цитиран от агенция „Фокус”.

По думите му, това е съвсем нормално, когато на чело на властта не е една партия. „Категорично мога да заявя, че към настоящия момент имаме стабилно правителство и виждате, че всички официални посещения, които се правят от Европа в България и обратното, дават добрата перспектива и устойчивост за страната ни”, добави още Цветанов.

Той заяви, че не смята за нужно да коментира поисканата от БСП оставка на правосъдия министър. „Това е съвсем нормално в политическата риторика за някои политически формации, които никога не са правили реални политики за хората. Вие видяхте в каква изолация бяхме попаднали за година и половина, по време на управлението на Пламен Орешарски. Сега ситуацията е коренно различна. Стараем се, като най-голямата парламентарно представена група, да имаме конструктивен диалог с всички останали партии в Коалицията”, поясни още зам.-председателят на ГЕРБ. По думите му, партията търси консенсус, а не противопоставяне.

Цветан Цветанов категорично отрече да има интрига между ГЕРБ и здравния министър. Той определи притесненията около хода на реформата в здравеопазването като „тревожност” от страна на депутати от партията, които са със специалност медицина.

Цветанов не се ангажира със сро за това, кога ще бъдат въведени промените в Конституцията. Според него, по-важното е, че всички парламентарно представени групи са възприели предложението на ГЕРБ – да има квалитетен принцип и всяка една от парламентарните групи да присъства в Комисията с равен брой депутати.

Освен това Цветанов посочи, че групата на ГЕРБ няма да внася предложения за промяна в Изборния кодекс преди предстоящия местен вот. „Това, което сме заявили категорично е, че сме готови за обсъждане на всяка една промяна, която получи пълен политически консенсус от почти всички парламентарни групи”, каза още зам.-председателят на партията.

Във Велико Търново Цветанов присъства на концерт по повод 55-та годишнина на фолклорен ансамбъл „Искра“.

„В поздравлението си към участниците и организаторите на събитието благодарих за това, че съумяват да поддържат пламъка на българщината жив и съхранявайки традицията, да разпалват обичта и уважението на младото поколение към корените на националната ни
идентичност.

По-късно ще присъствам на тържествената заря-проверка в Горна Оряховица, която е част от празничната програма по повод 145 години от обявяването на населеното място за град” написа председателят на ПГ на ГЕРБ в профила си във Фейсбук..

1 Коментар

  1. … хаос! Тоя осъден малоумник докога ще се шматка в и опорочава Парламента!?

Коментарите са ограничени.