Цветан Цветанов: Очаквам 90-95 % от кметовете на ГЕРБ да повторят мандата си

Цветан Цветанов Пловдив
Снимки: Пресцентър на ГЕРБ

Заместник-председателят и лидерът на Младежката организация Георг Георгиев откриха в Пловдив семинара „Младежта и политиката в диалог“, организиран от Фондация „Конрад Аденауер“ и Международен републикански институт, САЩ

От един месец вече е представена стратегията ни за предизборната кампания, убеден съм, че тези, които сега са кметове от ПП ГЕРБ, около 90-95 %, ще повторят управленския си мандат, разбира се, ако получат подкрепата на избирателите. Това каза пред журналисти в Пловдив, председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, предаде агенция „Фокус”. По думите му, от направеното от ГЕРБ през последния управленски мандат в местната власт и това, което ще представят, като отчет и перспектива, ще получат подкрепата на хората. В Пловдив, Цветан Цветанов присъства на семинар за млади лидери, организиран от Фондация „Конрад Аденауер“ и Международен републикански институт, САЩ (International Republican Institute).

„Когато ме попитат какво правим за младите хора, имат ли те равен шанс в политиката, отговорът ми е, че гръбнакът на една партия винаги минава не само през структурите, които тя изгражда, а и в реалните шансове и перспективите, които дава на младите хора“, каза Цветан Цветанов на семинара, цитиран от пресцентъра на партията.

Като доказателство за особеното внимание на ПП ГЕРБ към младежите, той посочи факта, че най-младият депутат в 43-тото Народно събрание е Георг Георгиев, а в Европейския парламент – евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

Цветанов Пловдив обща

Зам.-председателят на ГЕРБ посочи, че всяка една партия трябва да се отнася с уважение към младите. Той посочи предизвикателствата пред България и подчерта, че в настоящия момент правителството дава възможност за стабилност. „Въпреки някои различия, които наблюдаваме между някои от политическите партньори, които формират парламентарното мнозинство, трябва да изградим нова култура на поведение със съответната толерантност един към друг“, заяви Цветан Цветанов.

По думите му, подобни форуми са необходими. “Очертават една бъдеща добра перспектива за изграждането на мостове между младежките организации на всички сестрински партии, които членуват в Европейската народна партия“, категоричен бе Цветанов.

На семинара присъстваха външният министър Даниел Митов, председателят на МГЕРБ Георг Георгиев, представители на МГЕРБ, Реформаторски блок и стипендианти на фондацията.