БФС окончателно: ЦСКА и „Локо“ (Сф) без лиценз и без „А“-група

БФС централа

БФС потвърди отнемането на лицензите на ЦСКА и „Локо“ (Сф), което означава, че от следващия сезон двата отбора няма да играят в „А“ група.

Ето и съобщението на централата:

Апелативната комисия към Лицензионната комисия потвърди решенията за неиздаване на лиценз на ЦСКА, „Локомотив“ (Сф), „Марек“, за което официално и в посочения от УЕФА срок бе информирана и европейската футболна асоциация. Внесената от „Хасково“ жалба не бе разгледана в Апелативната комисия, тъй като не е подадена в срок. Така, за сезон 2015-2016 България ще бъде представена в Шампионската лига от „Лудогорец“, а в турнира „Лига Европа“ от носителя на Купата на България „Черно море“, „Берое“ и „Литекс“.

Помолен за коментар, един от най-известните фенове на клуба бившият евродепутат Станимир Илчев заяви, че в евротурнирите ЦСКА така или иначе няма да играе заради класирането си, а що се отнася до вътрешното първенство, това решение означава, че „армейците“ ще трябва да започнат наново, от групите. Възможно е клуба да се пререгистрира и като нов отбор с нов бюджет или да използва лиценза на някой друг футболен клуб. „Ножът от години е забит, сега някой върти дръжката да провери има ли още живот в това тяло“, коментира в привичния си стил Илчев.

Vevesti.bg