Йорданка Христова: В последните години от живота си Борис Гуджунов дори не споделяше мъката си

Беше му много трудно, споделя певицата
Йорданка Христова и Борис Гуджунов
Йорданка Христова и Борис Гуджунов

В последните дни и години от живота си Борис Гуджунов не е споделял проблемите си с никого. Това каза  певицата Йорданка Христова пред БНР по повод кончината на Гуджунов, който си отиде тази нощ.

В края на миналия месец той навърши 74 години и посрещна рождения си ден в болница в тежко състояние. Борис Гуджунов е един от най-популярните български певци през 60-те и началото на 70-те години на 20 век. Първия си запис осъществява през 1964.

Той е носител на много отличия от конкурси в България в чужбина. През 1998 година е удостоен с Голямата награда „Златният Орфей“ за цялостно творчество.

„На него му беше много трудно. Последните години, последните дни той дори не е споделял мъката си и проблемите си. Така стана, че напоследък нали имаше такива интервюта, в които изля донякъде душата си и страданията си, но иначе е бил винаги прекрасен колега, изключителен колега, с едно такова деликатно чувство за хумор”, разказа Йорданка Христова.

„Аз мисля, че във всичките тези затруднения в последните години това, че благодарение на радиото се издаде един албум негов, това му беше светлинката в това трудно ежедневие, мисля. Толкова му е било трудно, че дори и тези хубави неща и думи, които ги чува, дали ги е усетил? Трябва много по-рано да мислим за хората, които обичаме, и които са ни дали много, за всички близки хора. Трябва да им казваме, че ги обичаме, защото това също топли”, сподели певицата.

1 Коментар

  1. Бог да го прости, ама не мога да роня сълзи за всеки отишъл си певец. А немотията си е негов проблем – да е спестявал като беше на върха. Да не говорим, че си е доживял средната възраст. Да почива в мир и големите медии да не ни занимават с него и подобните му.

Коментарите са ограничени.