Волен Сидеров: Все още има вариант да се строи „Южен поток“

Относно приетите спорни пенсионни промени той заяви, че „Атака“ е против
снимка: Пламен Трифонов. Волен Сидеров влиза на консултативен съвет при президента
Снимка: Пламен Трифонов, архив

 

Все още има вариант да се строи „Южен поток“. Това каза в телефонно интервю от Москва в предаването „Годината“ по Дарик лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

„Има оставена отворена врата в Русия. Има такъв вариант, но за целта България трябва да има правителство, което да говори ясно, точно, открито, да е коректно и да си държи на думата“, каза той.

Относно приетите спорни пенсионни промени Сидеров заяви, че „Атака“ е против тях.

„Тези поправки, предложени от ГЕРБ и подкрепени от ДПС, видяхме как четворната коалиция има вече пети крак – ДПС, нещо, което го говоря от много време. Не съм съгласен с тези поправки, защото те не са добре направени. Ние сме против напомпването на частни пенсионни фондове през НОИ, което в момента става. Поправките не предотвратяват това. Ние сме против частните пенсионни фондове да са определящи. Според нас е необходимо да има държавни пенсионни фондове с индивидуални партиди, те да са гарантирани от държавно имущество и държавни ценни книжа, хората да са сигурни. Всеки българин да знае каква пенсия го очаква, когато дойде този момент“, каза Волен Сидеров.