Оперирали двамата оцелели българи от тежката катастрофа в Германия

Сред жертвите на жестокия инцидент има двама тийнейджъри

Катастрофа Берлин

Животоспасяваща операция е претърпял единият от оцелелите в тежката катастрофа в Германия българин. 25-годишното момче има множество счупвания в областта на лицето и на гръбначния стълб.

Опериран е и шофьорът на микробуса, който се вряза с висока скорост в спрял камион на околовръстното шосе на Берлин.

В инцидента, който стана вчера, на място загинаха шестима души – трима мъже и три жени.

По информация на германски медии аварирала кола предизвикала задръстване на пътя. Това принудило шофьорът на българския микробус да спре рязко и така се блъснал в ремаркето на камиона.

Сред шестимата загинали българи има и тийнейджъри, собщава „24 часа“. Жертвите са момиче на 15 години и момче на 18. Останалите загинали жени са на 30 и 61 години, а мъжете са между 18 и 36 години.

Двама от препълнения с хора минибус, идващ от Сливо Поле, Русенско и пътуващ за Хамбург, са оцелели. Единият е момче на 25 години, който бе откаран с хеликоптер в специализирана за жертви на катастрофи болница в берлинския квартал „Марцан”. Там е претърпял животоспасяваща операция.

Шофьорът на тира, в който се е врязал минибуса, е без наранявания, но е в тежък шок. Наложило се е за него да се грижи психолог. Псиолози са говорили и с хора от околните коли, които са станали свидетели на кървавия инцидент.

Все още се изяснява каква е причината за него. Околовръстното е с три ленти, но в петък следобед задръставинята започват още в ранните часове.

1 Коментар

  1. Обзалагам се,че микробуса е изпълнявал абсолютно нелегален транспорт,нелицензиран без всякакви билети застраховки и всички законни изисквания.Може да се окаже че и шофьора дори няма правоспособност за превоз на пътници! Когато не съществува държава,за контрол,държава с функции и превенция,така ще броим жертвите!

Коментарите са ограничени.