Руските топ банкери от ВТБ са оживели в катастрофата с хеликоптер Ми-8

На борда на вертолета е имало 16 души, 11 са успели да се спасят

Ми 8
Вертолет Ми-8. Снимка ТАСС (архив)

 

Генералният директор на „ВТБ Лизинг“ Андрей Конопльов и неговите заместници са оживели в авиокатастрофата с въртолет Ми-8 в Хабаровския край. За това съобщи прес-слежбата на ВТБ, цитирана от ТАСС.

„Генералния директор на „ВТБ Лизинга“ Андрей Конопльов и неговите заместници са живи. Намираме се в епрекъснат контакт със спасителните служби и следим ситуацията“ се казва в съобщението на кредитната институция.

По-рано беше съобщено, че петима души са загинали, а 10 са успели да се спасят при катастрофа с хеликоптер Ми-8, станала в Охотско море, в Хабаровския край. По предварителни данни на борда на машината е имало 15 души, сред които трима екипаж. Група топмениджъри на руската външнотърговска банка „ВТБ лизинг“ е летяла за Шантарските острови за почивка. Информацията беше разпространена от ТАСС.

На борда на хеликоптера са били: Анатолий Воронецкий, зам.-генерален директор на АО „ВТБ-лизинг“, Надежда Фоменко, зам.-генерален директор и генералният директор на банката Андрей Конопльов.

 

Топбанкери
Снимка: Lifenews.ru

 

„В хеликоптера за Шантарските острови е летяла група о топмениджъри на „ВТБ лизинг“, която била придружена от хабаровския пътешественик, изследовател и художник Игор Олховский“, разказва източник на агенцията. Според него причина за трагедията с хеликоптера е лошата видимост поради гъстата мъгла, разпростряла се над Охотско море.

Според Lifenews.ru успелите да се спасят скочили във водата и доплували до един от островите, а загиналите не останали в хеликоптера.

Командирът на машината, който също е сред оцелелите, се е успял да съобщи за катастрофата в 20,29 ч. местно време. Той е заявил, че оцелелите са успели да си направят бивак на един от островите. Връзката с хеликоптера била изгубена към 10,20 ч.

От „Росавиация“ съобщават, че спасително-издирвателните мероприятия засега не могат да бъдат осъществени заради гъстата мъгла в района. Вероятно оцелелите ще бъдат отведени от острова по вода.