Четирима македонци се натровиха с кюфтета в Банско

Разпоредиха незабавна проверка на хотела
кюфтета

Двама възрастни и две деца са приети в МБАЛ Благоевград със симптоми на хранително отравяне, получено в хотел в Банско. Пострадалите са настанени в инфекциозно отделение, предаде БГНЕС.

Към 3 часа тази нощ от Разлог в благоевградската болница са транспортирани Сашо и Мартин Георгиевски, на 42 и 15 години, и Гьоко и Иван Тасевски. на 42 и 16 години. Според тях са вечеряли кюфтета, след няколко часа се почувствали зле – с повръщане и разстройство.

След прегледа в МБАЛ Разлог са приети в инфекциозното отделение на МБАЛ-Благоевград. Съпругата на едно от семействата няма симптоми, тъй като не е вечеряла. Всички пострадали са македонски граждани от Скопие.

РЗИ-Благоевград е уведомена за случая. Директорът д-р Лена Павлова е била на място в благоевградската болница, след което е казала, че заминават, за да направят проверка на хотела, в който са отседнали македонските граждани.

Всяко лято в Банско през последните три години се регистрират хранително отравяния, като повечето пострадали досега бяха деца. Става въпрос за инциденти след консумация на изделия от сладкарски цех, който бе затворен, припомня БГНЕС.

От болницата са категорични, че в случая с македонските граждани категорично става въпрос за хранително отравяне. Пострадалите нямат температура, която е характерна за вирусни заболявания.