Оперираха българина от катастрофата в Берлин, в кома е

Катастрофа Берлин

 

25-годишният българин, който оцеля в катастрофата в Берлин в петък, е бил опериран успешно. Въпреки това продължава да е в изкуствена кома, а състоянието му все още е критично, пише 24 часа онлайн.

Другият оцелял е шофьорът на буса, с който българите пътували от Русе за Хамбург. Полиция е разговаряла кратко с него, но причините за катастрофата все още не са ясни. Разпитът ще продължи в понеделник. 27-годишният мъж също е пострадал сериозно, но е без опасност за живота.

Роднините на шестимата загинали ще пристигнат тази седмица в Германия, за да приберат телата им. Сред загиналите са момиче на 15 и момче на 18 години, които наскоро са се оженили.

Пътниците са платили по 50 евро за превоза, което е около четири пъти по-ниска цена от тази за нормален автобус или евтина самолетна линия.

Междувременно българските общности в германските градове започнаха да забраняват рекламата на подобен превоз в социалните мрежи. Обвиненията срещу шофьорите на микробуси са, че колите им често са неизправни, те не са професионални шофьори и нямат право да правят бизнес като превозвачи на хора на такива големи разстояния.