Откриха останки от изчезналия самолет в Индонезия

Авиокомпанията е в черния списък на Европейския съюз от 2007 г.

самолет

Останки от катастрофиралия пътнически самолет в Индонезия са били забелязани от спасителните екипи в отдалечен планински район в провинция Папуа, съобщи Нова тв. 

Мястото се намира на около 12 километра от летището, където е трябвало да кацне самолетът. Машината „ATR А“ на авиокомпания „Тригана“ с 54 души на борда изчезна от радарите вчера, 10 минути преди очакваното кацане.

Предполага се, че няма оцелели след инцидента.

Районът, където е изчезнал самолета, е изолиран, а времето през целия ден е било много лошо. От 2007 година авиокомпания „Тригана“ е в черния списък на Европейския съюз. Досега тя е загубила 10 самолета при различни инциденти.

Самолетът, изпълняващ вътрешен полет, изчезна от радарите на въздушния контрол над затънтен район на Източната провинция Папуа, съобщи вчера Националната агенция за издирване и спасяване, информира Ройтерс.

На борда имаше 44 пътници, 5 деца и бебета и 5 души екипаж. Самолетът е на авиокомпания „Тригана еър сървис“. Самолетът летял от летище „Сентани“ в Джаяпура – столицата на провинция Папуа, към южния град Оксибил.

Местността, над която е изчезнала машината и в която е започнало търсенето, е с много гъста гора.

Авиокомпанията е в черния списък на Европейския съюз от 2007 г. Компаниите в този списък имат забрана да летят над въздушното пространство на Европа заради притеснения относно техните стандарти за безопасност или във връзка с регулациите в страната, в която са регистрирани.

Тя съществува от 1991 година и има флотилия от 14 самолета, сред които 10 ATR и четири боинга 737. Средната им възраст е над 26 години. Досега с нейни самолети са регистрирани 14 сериозни инцидента.По-късно беше разпространена информация, че местни жители от източната индонезийска провинция Папуа са съобщили за катастрофирал самолет, предаде БТА.