Пиян катастрофира и се опита да избяга

Полиция 1

 

Мъж от Първомай се удари в паркирана кола и се опита да избяга. Вчера, около 21.00 часа в управлението е получен сигнал от 25-годишен първомаец за това, че товарен автомобил “Форд” е блъснал паркирана кола и е напуснал мястото на произшествието, пише marica.bg.

Буден гражданин успял да настигне и спре нарушителя. Пристигналият на място автопатрул установил, че водача – 36-годишният И.Я. от града, освен че бил неправоспособен, бил употребил и алкохол. Той бил задържан за 24 часа и срещу него е образувано бързо полицейско производство.

Около два часа по-късно служителите на РУП Първомай са получили и друг сигнал за катастрофа. На кръстовището между улиците “Княз Борис I” с “Цариградска”, лек автомобил “БМВ”, с водач В.В. /23 год./ от с Долен, област Смолян, не спира на знак “Стоп” и се удря движещия се по път с предимство товарен автомобил “Ивеко”, управляван от 59-годишен мъж от Кюстендил.

Пострадали са пътничката в товарния автомобил на 56 години и водача на “БМВ”-то. Те са откарани в болница без опасност за живота, като само жената е оставена за допълнителни прегледи. Няма данни за употреба на алкохол от страна на водачите.