Миков призна: Изкушаваха ни за властта, но ние не посегнахме към нея

Останахме последователни на идеите и платформите, каза лидерът на БСП в Плевен

Михаил Миков

 

Ние от БСП бяхме последователни за тази една година – въпреки изкушенията за властта ние не посегнахме към нея. Това заяви в Плевен председателят на БСП Михаил Миков при откриване кампанията в подкрепа на кандидата за кмет на община Плевен Антон Георгиев и листата на „Коалиция за промяна – БСП ПК „Тракия“.

Ние не гласувахме 16-милиардния дълг, не гласувахме оскъдните бюджети за средното образование да отиват към частните училища, не гласувахме болните да бъдат разделяни на социално значими и несоциално значими, не гласувахме възрастта за пенсиониране да бъде 67 и съответно 65 години – ние сме последователни върху идеи и платформи, подчерта Миков.

Той посочи, че подкрепят доброто партньорство в Плевен за местните избори между гражданските движения, патриотичните формации, левицата и цялата палитра от национално отговорни субекти. „Да подкрепим тази спойка“, каза той и призова да се гласува за управление, което е насочено към хората в името на едно по-добро бъдеще на Плевен.

Кандидат за кмет на Плевен, издигнат от коалицията, бизнесменът Антон Георгиев, подчерта, че поема пет обещания – да бъде достоен кмет, да не забравя селата, които сега са забравени, да работи със сърце и дух, да промени управлението на общината, за да стане то работещо и ефективно. С много аплаузи бе посрещнато и последното пето обещание – че ще бъде следващият кмет на Плевен. Георгиев призова да се гласува с бюлетина номер „5“. В събранието участваха депутати от коалиция „БСП лява България“, партньори от коалицията, много граждани. Предизборният концерт изнесе групата на Стефан Диомов „Петте сезона“.