Хасан Азис: Кърджали отдавна преодоля етническия вот

 С песента за Райна Княгиня искахме да покажем уважението си към историята, каза кандидатът на ДПС за кмет на Кърджали

Хасан Азис

 

Кърджали отдавна преодоля етническия вот. Това заяви пред радио „Фокус“ инж. Хасан Азис, кандидат за кмет на Кърджали от ДПС. „През последните години хората оценяват своите кандидати по работата, която са свършили”, категоричен беше Азис.

Според него опитът, натрупан през последните години на кметския пост, дава увереност и предимство. Той допълни, че именно опитът е нещото, върху което ДПС ще стъпи, за да спечели отново доверието на хората в Кърджали.

„Опитът, който през последните години съм натрупал като кмет, е едно предимство от всичко, което е постигнато през последните 12 години, но това кара хората да ме натоварват като кандидат за кмет от ДПС с отговорности, които в повечето случаи надхвърлят нашите възможности на управленци“, коментира Хасан Азис.

Той допълни, че в същото време натрупаният опит кара кандидатите да повишават собствените си критерии и изисквания за управление. Относно полемиката, която се разрази заради изпълнението на песента за Райна Княгиня на предизборно събитие на ДПС в Исперих, Хасан Азис коментира, че съпартийците му са били криворазбрани от някои партии, които са решили да извлекат полза от това противопоставяне на националистическа основа.

Азис бе категоричен, че от Движението са имали за цел да покажат уважението си към историята и да демонстрират, че фолклорът е нещото, което обединява всички етноси на Балканите.