Борислав Василев (ЕНП): Видинска община се намира в критично състояние

Според кандидата за кмет на Видин първо трябва да се спре изтичането на средства към външни изпълнители
12109097_935399776514511_7475320928919695259_n
Снимка от фейсбук страаницата на Борислав Василев.

„Видинска община се намира в изключително тежко и критично състояние, със запорирани сметки и 11-милионен дълг.“

Това каза на пресконференция в Регионалния пресклуб на БТА във Видин кандидатът за кмет на Видин от Единната народна партия Борислав Василев, цитиран от агенцията.

Преди месеци съдия изпълнител е започнал да продава общински имущество – земеделска земя, което е недопустимо и престъпно отношение към собствеността, посочи той.

Като причина за това състояние на общината Василев посочи некомпетентното и некадърно управление, особено през последните два мандата.

Като решение за излизане от критичната ситуация, според него, на първо място трябва да се спре изтичането на средства към външни изпълнители. Василев каза, че общината е изплатила на външен юрист, само за съставянето на искова молба, а не за процесуално представителство, сумата от 167 хиляди лева.

С управление на финансите, както изисква законът, спазване на решенията на Общински съвет, гласувани като план-сметка, и с помощ от държавата е възможно общината да излезе от критичното състояние. Като основен мотив да се кандидатира за кмет Василев посочи, че не може да приеме безотговорното и престъпно отношение към управлението на общината, имотите и гражданите на Видин, които не го заслужават.

Борислав Василев е юрист, бил е четири мандата общински съветник, от които два мандата зам.председател на Общински съвет. Работил е като зам. директор на Областна дирекция на МВР, началник на сектор „Сигурност, а от 1996 година е адвокат.

На 53 години е, роден е във Видин. Единната народна партия ще участва на предстоящите местни избори с кандидат за кмет и листа от 17 кандидати за общински съветници.