Бареков превърна БДЦ в парламентарен Rent-a-car

Трудно е да ловиш черна котка в тъмна стая, особено ако котката не е в стаята, е казал мъдрият Конфуций.

снимка: пламен трифонов. николай бареков

Евгени Петров, в. „Труд“

По-трудно от това е само да уловиш политическите възгледи на Бареков и компания, особено ако такива няма.

Евгени Петров
Евгени Петров

Също толкова трудно е да откриеш от колко партии се състои парламентарната група на Български демократичен център (БДЦ), кое „Ц” и кое „Б” на кого принадлежи, кой за какво гласува и кой колко струва.

Особено ако ти го обяснява Любен Дилов-син.

Конструкцията “България без цензура” (ББЦ) изначало си беше образцово политическо ГМО без идеологически корен и по тази причина след спирането на животоподдържащите системи от финансово-хранителни сокове дървото изсъхна, преди да е цъфнало.

А формацията на Бареков по поведение прилича на нещо средно между цветарка сред ресторантски маси и мургаво хлапе, с гъба и вода между коли на светофар.

От една страна в парламентарно-политическата яма зейна дупка от около 6 % (14 депутати от 240).

От друга – точно толкова има на тезгяха. Но клиентелата поне видимо липсва.

Да проследим процесите на разпад на онова, което сполучливо беше наречено кръстоска между кентавър и русалка с очевидно шизофренна обремененост.

Бареков създава коалиция БДЦ, в която влиза партия ББЦ. Бареков напуска коалиция БДЦ. Депутати от ББЦ напускат ББЦ на Бареков. ББЦ на Бареков остава в коалиция БДЦ, но без част от депутатите си, които пък остават в коалиция БДЦ.

В резултат Бареков е в европарламента в Брюксел, а сестрата на Христо Ковачки от „Лидер“ е в българския парламент в София.

Ако въпросът е колко дявола могат да се съберат на върха на една игла, отговорът би бил по-точен от отговора на въпроса кой кой е в малката дупка в голямата яма.

В момента тази стока няма купувач. Просто никой не купува дупки. Самият Ковачки, ако нещо му потрябва, си има друга парламентарна група под ръка.

Особено заради пълната непредсказуемост и идеологическа основа на т.нар. парламентарна група, никой не иска подобен дългосрочен партньор. За това прогнозата е, че БДЦ ще бъде нещо като парламентарен Rent-a-car – ще се наема по конкретен повод да транспортира някой проектозакон до “Държавен вестник”.

И тук вариантите не са много. Трябва да се случи така, че някое гласуване да зависи единствено от гласовете на „тесните” коалиционни партньори (ГЕРБ и РБ със 107 депутати), които с гласовете на БДЦ стават точно 121. Или пък да допълнят случай, в който подкрепящата група гласува без реформаторите, но има 113 гласа и ще се наложи подкрепа на част от бившата Барекова чета.

Има разбира се и много други варианти, които не можем да си представим, точно така, както не можехме да си представим поведението на едни скъпи клиенти пред блокирал банкомат…

В случая се иска прогноза на непредвидимото. И дарба на пророчица. Невъзможно е. Освен това никога не се знае къде точно свършва дупката и откъде почва ямата.

ТРОЛ


П.П. Любезно моля троловете на Бареков от „Труд“ да не се пренасят и тук.

1 Коментар

  1. Все още се чудя,кои бяха тия ИДИОТИ дето повярваха на този шизофреник,та чак в Европарламента го вкараха.И сега как се чувствате бе малоумници като гледате що за лайно е вашия любимец.Ей българино мисли с горната глава иначе мноооого още ще ревеш!

Коментарите са ограничени.