Прокуратурата няма да разследва Борисов за прелитането на руски самолети над България

Няма данни за извършено престъпление и заради това няма да се образува дело, обясняват от държавното обвинение

Борисов и ПР

Спецпрокуратурата отказа да образува наказателно производство срещу премиера Бойко Борисов по сигнал на членове на „Протестна мрежа“, съобщиха от държавното обвинение.

„Има сигнал, че съм извършил някакво престъпление, свързано с преминаването на руските самолети, които не са преминали“, каза преди месец Борисов, след като бе разпитан по него, припомня „24 часа“.

Няма данни за извършено престъпление и заради това няма да се образува дело, обясняват от прокуратурата. От държавното обвинение са изискали множество документи, включително такива с класифицирана информация. Освен Борисов са разпитвани и ръководни лица от Българската армия – Военновъздушните сили на България, поясняват от държавното обвинение.

Прокуратурата обаче не е установила данни за „извършено престъпление от общ характер, включително престъпления против републиката, предателство, престъпления по служба и разгласяване на информация, представляваща държавна тайна“.

1 Коментар

  1. Искаме имената на вносителите – необразованите и безработни келеши от т.н. Протестна мрежа. Такава организация не е регистрирана никъде, това е махленска банда.

Коментарите са ограничени.