Цацаров поиска имунитета на Сидеров за още два скандала

Предстои Народното събрание да прецени дали да даде разрешение за провеждане на наказателно преследване за извършените от народния представител престъпления от общ характер
сидеров скат
През 2013 г. лидерът на „Атака“ нападна репортер на телевизия СКАТ пред Народното събрание. Кадър: bТV

Главният прокурор внесе нови две искания за снемане на имунитета на Волен Сидеров за извършени престъпления през 2011 г. и 2013 г., съобщи Дарик.

Исканията са във връзка с две досъдебни производства на Софийска градска прокуратура.

Първото – през 2011 г. в град Батак на площад „Освобождение“ по време на традиционните тържества, посветени на Априлската епопея, Сидеров е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

Второто – през 2013 г. в София, до сградата на Народното събрание, около 12.00 часа възникнал конфликт между Волен Сидеров и журналист от телевизия СКАТ. Сидеров отправил обиди и заплахи по отношение на журналиста, хванал ръцете му и бутал микрофона му, настоявал за извинение за думи на собственика на телевизия СКАТ. Събраните доказателства сочат, че е налице хулиганство, извършено с особена дързост и нанасяне на телесна повреда на полицейски служител при и по повод изпълнение на службата му.

Предстои Народното събрание да прецени дали да даде разрешение за провеждане на наказателно преследване за извършените от народния представител престъпления от общ характер.

1 Коментар

  1. Жалък Цацаров!Жарък.Политическа поръчка.

Коментарите са ограничени.