Прокуратурата иска 4 г. затвор за Христо Бисеров

Бившият зам.-председател на Народното събрание е обвинен за неплатени данъци в размер на 26 хил. лв., за недекларирани сделки с валута и за недекларирани пред Сметната палата банкови сметки в Швейцария
Христо Бисеров Снимка Ладислав Цветков bTV
Христо Бисеров Снимка: Ладислав Цветков, bTV

Утре в 11 ч. Софийският градски съд ще се произнесе за вината на Христо Бисеров. Делото приключи само в едно съдебно заседание днес, като прокуратурата поиска 4 години лишаване от свобода за Бисеров, съобщи „Дневник“.

Бившият зам.-председател на Народното събрание е обвинен за неплатени данъци в размер на 26 хил. лв., за недекларирани сделки с валута и за недекларирани пред Сметната палата банкови сметки в Швейцария.

Първоначално той имаше обвинение и за пране на пари заедно със сина си Ивайло Главинков, но впоследствие то отпадна, а материалите за Главинков бяха отделени в друго дело.

На днешното заседание беше прочетен обвинителният акт, съдът изслуша и прие две счетоводни експертизи, конституира Министерството на финансите като ищец и заличи двама свидетели – съпругата и сина на Бисеров – те имат право да не свидетелстват.

В пледоарията си прокуратурата поиска 4 години затвор.

Бисеров и доведеният му син имат запорирана от съда движима и недвижима собственост за над 1 555 000 лв., дялове в пет търговски дружества, 9 банкови сметки –  по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество.