В нов запис между двете каки: Службите са на ДПС!

Това е последният бастион на тази партия, обобщава Румяна Ченалова
Янева и Ченалова

В публикуван пореден запис на разговор в сайта „Биволъ“ Владимира Янева казва на Румяна Ченалова без никаква условност в изказа: „Службите са си на ДПС“.

И в хода на разговора мотивира твърдението си: „Бойко затва каза: Ми те Писанчев и Лазаров много добре си работят, всичко е ОК, няма да ги пипам.“

А довчерашната съдийка и приятелка (Ченалова) на довчерашната председателка на СГС Янева обобщава: „… Това е последният бастион на тази партия.“

Разговорът е проведен на 19 февруари според информацията на „Биволъ“.

Сайтът припомня че две седмици по-рано (на 4 февруари) Атанас Атанасов от Реформаторския блок е заявил, че службите са използвани за „политически услуги на ДПС“ и че „влиянието на ДПС в службите е непокътнато“.

На 14 февруари Атанасов, който е и бивш началник на Националната служба за сигурност, е добавил, че главният секретар на МВР и началникът на ДАНС са хората, чрез които ДПС узурпира службите за сигурност, казва още „Биволъ“.

Публично известни събития потвърждават смисъла на разговора между бившата председателка на СГС Янева, която е давала разрешенията за употреба на СРС, и довчерашната й подчинена в СГС Румяна Ченалова.

Докато през декември и януари премиерът Борисов заявяваше, че разработката „Червеи“ е пробила и източила информационната система на МВР, шефът на ДАНС Владимир Писанчев и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров оставаха на постовете си.

Междувременно вътрешният министър Веселин Вучков подаде оставка, като обяви за мотив, че е била отхвърлена предложената от него процедура в Закона за МВР, която даваше възможност за отстраняването на двамата.

Едва след като Вучков си тръгна от МВР, Писанчев и Лазаров подадоха оставки на 6 март, а премиерът не им потърси сметка за техните отговорности по разработката „Червеи“.

Преди три месеца Писанчев бе назначен за консул в Солун. Че ДПС винаги е имало тежката дума за службите за сигурност говори и друг публично известен факт от управлението на БСП и ДПС.

Когато през октомври 2008 премиерът Сергей Станишев уволни зам.-председателя на ДАНС Иван Драшков заради данни за злоупотреба със СРС, Доган рязко се противопостави. И публично зашлеви Станишев, заявявайки, че решението за уволнението на Драшков е взето без да бъде съгласувано с ДПС и партията ще поиска разследване на случая и свикване на КСНС, припомня „Дневник”.

4 Comments

  1. От всичко става ясно, че тези разговори не само са се провели наистина, но и изнасят някои реални факти. За разлика от общоприетия случай тук историята ги потвърждава в рамките на само една година! Сега вече никакви реформи не бива да се очакват. Поне от това правителство и от този парламент. За жалост много хора не могат да разсъждават. Те са щастливи когато си купят фланелка с надпис СССР или чаша с лика на Бай Тошо и извадят „Поршето“ от гаража, теглено от две конски сили с камшично запалване. Просто такъв е матриалът!

  2. От всичко става ясно, че тези разговори не само са се провели наистина, но и изнасят някои реални факти. За разлика от общоприетия случай тук историята ги потвърждава в рамките на само една година! Сега вече никакви реформи не бива да се очакват. Поне от това правителство и от този парламент. За жалост много хора не могат да разсъждават. Те са щастливи когато си купят фланелка с надпис СССР или чашща с лика на Бай Тошо и извадят „Поршето“ от гаража, теглено от две конски сили с камшично запалване. Просто такъв е матриалът!

  3. От всичко става ясно, че тези разговори не само са се провели наистина, но и изнасят някои реални факти. За разлико от общоприетия случай тук историята ги потвърждава в рамките на само една година! Сега вече никакви реформи не бива да се очакват. Поне от това правителство и от този парламент. За жалост много хора не могат да разсъждават. Те са щастливи когато си купят фланелка с надпис СССР или чашща с лика на Бай Тошо и извадят „Поршето“ от гаража, теглено от две конски сили с камшично запалване. Просто такъв е матриалът!

  4. А герберите през цялото време си мислят, че Борисов държи службите.Хехехе, службите на ДПС държат Боко и за това той не смееше да пипне ни Писанчев, ни Лазаров.За това са и всичките му плонжове посрай назначаването на Манолова и премахването на Бакалов.

Коментарите са ограничени.