Нови две убийства – в Пловдив и Петрич

mvr_3

Нови две убийства бяха извършени вчера в страната, въпреки проведената акция на МВР, при която бе обявено, че е разбита група за поръчкови убийства в София и бяха задържани десетима души.

В Пловдив с ловна пушка бе застрелян известният ММА боец и зам.-председател на федерацията по „Шу-ту“ Димитър Стоянов-Лудия, съобщи местната полиция.

Според първоначалната информация той е бил прострелян в сряда около 19.30 ч. в италианския ресторант в парк „Лаута“ и е починал, докато са го откарвали за болницата. Очевидци са разказали пред разследващите, че убиецът е причакал жертвата си пред входа на ресторанта и е стрелял няколко пъти по него. Извършителят не е идентифициран.

Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов и шефът на местната полиция Пламен Узунов участваха в първоначалния оглед на местопрестъплението. И двамата отказаха подробности пред медиите.

38-годишният Димитър Стоянов е съпруг на топмодела Роси Черногорова. Двамата имат две деца.

Днес стана ясно, че автомобил, за който се предполага, че е на убиеца на Димитър Стоянов – Лудия, е бил опожарен в Пловдив. Малко след показния разстрел снощи, е подаден сигнал за горящ автомобил „Ауди“, намиращ се на метри от убийството, съобщи говорителят на полицията в Пловдив, цитиран от агенция „Фокус“. Автомобилът е напълно изгорял.

Междувременно в петричкото село Яворница бе убит Орхан Юзиров, собственик на модерен бар и хотел.

Тялото му беше намерено край пътя. По първончални данни Юзиров е бил пребит да смърт. Полицията работи по няколко версии – отмъщение на канабисови барони в района и нападение с цел грабеж.

Миналата седмица в София бяха убити двама души – бившият строителен предприемач Митко Дамянов и съпругата му. Преди два дни пък беше застрелян началникът на кабинета на кмета на Пазарджик – Татяна Стоянова.

Полицията все още не е задържала заподозрени за извършването на тези убийства.