Местан: Последна грижа ми е реакцията на Радан

Ако не се разсече национал-популисткия възел, оплетен около врата на Бойко Борисов, предсрочните избори са алтернатива
Местан едра Вв
Лютви Местан. Снимка: Vevesti.bg

 

„Последна грижа ми е каква ще е реакцията на Радан и на другите във властта, ще гласуваме съобразно собствената си политическа платформа”, заяви пред Нова телевизия лидерът на ДПС Лютви Местан. Той уточни, че чака управленската програма на кабинета, за да види как ще бъдат прокарани националистическите идеи в нея.

„Добрите няма как да преяждат с власт, Реформаторите с 23 депутати имат 7 министри, това не е преяждане с власт”, посочи Местан. Той припомни, че трусове в управляващата коалиция вече започнаха и даде пример с гласуването на плоския данък, при което ДПС подкрепи ГЕРБ, докато негови партньори в управлението не го направиха.

Ако не се разсече национал-популисткия възел, оплетен около врата на Бойко Борисов, предсрочните избори са алтернатива. Това не е заплаха или закана, а обективен анализ на ситуацията, разви за пореден път тезата си лидерът на ДПС за необходимостта ПФ на излезе от коалицията .

Той обясни, че проблемът на управлението не е в статута на ДПС, което е опозиция в 43-то Народно събрание. „От три месеца не чух при вас да се артикулира темата за преяждането с власт”, заяви Местан.

Според него, искането на националистите кадрите на ДПС да бъдат изхвърлени от позиции в администрацията се изпълнява от правителството. „От 400-500 наши кадри в средния ешелон на властта са останали не повече от стотина”, съобщи Местан.

Той каза още, че желае успеха на правителството, защото неуспехът се заплаща от всички в България. „На управляващите обаче им трябва универсален враг и ние сме избрани”, смята лидерът на ДПС. Той заяви, че са единствената политическа сила, която даде парламентарно представителство на ромите в България и защитават етноса с легални политически средства.
Местан обясни и разликата между „мултикултурализъм“ и „мултикултуризъм“, като обвини Красимир Каракачанов, че употребява съвсем съзнателно втория термин, отвеждащ към спорт, свързан с мускулите.

„Най-важното, което чухме от Бойко Борисов от години напоследък е преоценката му за възродителния процес, изказана на 29 декември миналата година“, заяви лидерът на ДПС.

4 Comments

  1. Много страшен стана и като Доган. плеши с предсрочни избори, вероятно замисля нещо за разваляне на 4-твирната коалиция

  2. Демагогът и изпечен лъжец и предател ,Местан,който се изживява за голям политик,не е нищо друго освен един самозабравил се селянин и агент на ДС,който се надува като пуяк и повтаря папагалски заучени фрази като мултикултуризъм, евроатлантически ценности и.т.н.Вместо да артикулира това,което дресираният и платеният му електорат няма как да разбере дори и с преводач на майчиния му език,да беше си останал селски даскал и да обучава българските граждани на езика на държавата, в която са се родили и живеят, а да не ги капсулова целенасочено с измама,коварство,подстрекателство и омраза и да работи за интересите на Турция.

  3. Цървул. Въобще не ме ебе какво ти циганино Угърчински мислиш за Радан! Ти циганино, вече не си фактор! Да го духаш!

  4. Gospodin:Mestan viye sepravite velik prorok nestetakif da znaete istinata a nay dolniya covekste v ocite na turtsite,neiskate davijdate istinata ilise pravite,na idiot ko kogo gogi ot rabota sleste po Obstinite a nesamo dame plampate ot mekiya stol. Obstinite stanaha ne samo DPSARKO:nofamile isemeyen biznes imam mnogo da kazvam no dve prikazki nestava kazvamse Nedjatin Ahmedd Hali ot ob.STANBOLOVO NESE KRIYA KATO VAS OT IZBOR DO IZBOR ;DO NOVI IZBORI

Коментарите са ограничени.