Делян Добрев: Държавата трябва да работи в услуга на бизнеса

Той откри форума на Предприемачи ГЕРБ в Хасково

Делян Добрев

Държавата трябва да работи в услуга на бизнеса, защото само така бизнесът може да се развива. Ние полагаме огромни усилия да ви подкрепим, защото знаем, че вашият успех е успех за нас и за обществото. 

Това каза областният координатор на ГЕРБ в Хасково и народен представител Делян Добрев пред над 130 предприемачи по време на откриването на форума на Предприемачи ГЕРБ в Хасково, цитиран от пресцентърана ГЕРБ.

Добрев заяви, че подобни събития осигуряват много добра връзка между бизнеса и местната власт. „Важно е да осигурим висок икономически растеж, който го създавате всички Вие“, каза народният представител от ГЕРБ. Делян Добрев обясни още, че победата, която ГЕРБ постигна на местните избори в Хасково и Харманли, е наистина голям успех, но и голяма отговорност.

IMG-20160312-WA0007

Кметът на Хасково Добри Беливанов посочи, че общината е привлекателен център за развитие на туризма. „Наша основна задача е да разкрием нови работи места, привлекателни за младежите, за да могат да се върнат. Това, което направихме, е да върнем военното летище. По време на следващата сесия ще внесем наредба за насърчаване на инвестициите в Хасково“, заяви той.

Беливанов подчерта, че Общината работи усилено и по програмата за енергийна ефективност. „Само преди два месеца, когато встъпих в длъжност, Община Хасково имаше 30 сключени договора с Българската банка за развитие – към днешна дата те са повече от 120. До седмици ще бъде пусната първата обществена поръка за саниране на първите 18 блока. 27 милиона лева по ОП „Региони в растеж“ са насочени към саниране на детски градини, училища, сгради с обществено предназначение, жилищни сгради и благоустройство на градска среда“, обясни кметът на Хасково.

От своя страна, председателят на Предприемачи ГЕРБ Валя Чилова обясни, че целта на форума на ПГЕРБ е да се говори за възможностите за финансиране на малкия и среден бизнес, за предизвикателствата в чисто политически план, както и за финансирането в областта на земеделието и околната среда. „Ще обсъдим и развитието на бизнеса във всяка една област. Тук няма бизнес, който да няма своето представителство“, каза Чилова.