Джордж Озбърн: При Brexit цената на имотите ще падне

Референдумът, който ще реши дали Великобритания ще остане в ЕС, е насрочен за 23 юни
Джордж Озбърн
Джордж Озбърн

В случай, че Великобритания излезе от Европейския съюз цената на имотите ще падне с 10 до 18%, а за страната ще е много трудно да преговаря за ново търговско споразумение със страните от ЕС.

Това каза днес британският финансов министър Джордж Озбърн. Той е сред делегатите на срещата на финансовите министри на страните от Г-7, която се провежда в Япония.

„Само да поговориш с финансовите министри на Франция, Германия, други европейски страни и става ясно, че ако Обединеното кралство напусне ЕС и поиска достъп до общия пазар, ще трябва да плащаме в бюджета на ЕС, да приемем свободното движение на хора, всичко това без право да вземем отношение по тези политики“, посочи Озбърн, цитиран от „Франс прес“.

Референдумът, който ще реши дали Великобритания ще остане в ЕС, е насрочен за 23 юни. Консерваторът Озбърн, също като премиера Дейвид Камерън и лейбъристката опозиция, води кампания за оставане на кралството в общността, припомня агенцията.

„Ако напуснем ЕС, ще разполагаме с две години за преговори по излизането от общността с останалите 27 страни членки. Ще трябва да преговаряме за нови споразумения с тези 27 европейски страни и в същото време да сключим над 50 търговски спогодби със страните, които не се намират в Европа, но имат специални договорености с ЕС“, допълни Озбърн.